Nepriklausomybės akto signataras Petras Vaitiekūnas sako, kad dabar labai trūksta aiškumo, o nemaža dalis žmonių, buvusių prie Seimo per mitingą, gali turėti politinių ambicijų.

„Jūs paklausėte, kur baigiasi mano laisvė, aš pasakysiu labai paprastai ir vaizdingai: mano laisvė mojuoti rankomis ir kumščiais baigiasi ties kito žmogaus nosimi. Taigi Lietuva yra laisva šalis, žmonės laisvi reikšti savo nuomones. Tie, kurie susirinko prie parlamento, turi politinių ambicijų, jie nori patekti į politinį žemėlapį. Gerai, kad jie pasirodė, reikėtų, kad mes žinotume. Reikėtų žinoti jų organizacijas ir tada spręsti, ar mes juos kviečiame į parlamentą, Vyriausybę, ar mes už juos balsuosime“, – įvertino P. Vaitiekūnas.

A. Kaušpėdas pabrėžia, kad žmones smerkti labai lengva, tačiau visgi bandykime juos suprasti.

„Smerkti žmones ir ką nors pavadinti chuliganais, idiotais labai lengva, bet turime žiūrėti, kodėl taip atsitiko, kokios priežastys, kas tai lėmė, kodėl taip yra. Mes turime surasti, kad jau dvejus metus tęsiasi pandemija, žmonės pavargo. Turime suprasti, kaip žmonės jaučiasi šeimose, kiek iširo šeimų, kiek vaikai turi problemų, – tai juos leidžia į darželius, tai neleidžia, tai atidaro mokyklas, tai uždaro.

Pavyzdžiui, dabar, paūmėjus pandemijai, praktiškai visi mano darbuotojai dirba namuose ir jiems už nugarų rėkia vaikai, pavydi, kad tėvai kalba telefonu, dirba. Šie dalykai dedasi ir žmonės yra įsitempę, ieško kaltų. Galų gale, yra ir tam tikrų terapijų išsirėkti, išsidūkti, kad pasidarytų lengviau. Nereikia labai sureikšminti tų dalykų; na, atėjo, pakalbėjo, parėkavo, bet jeigu mes esame viduje subalansuoti, negalime pasiduoti provokacijai ir pasakyti: štai, pasirodė kažkokie išsigimėliai, blogiečiai, todėl mes statysime dar didesnes sienas. Manau, reikia pabandyti suprasti žmones, priežastis“, – svarsto A. Kaušpėdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)