Avarija 20.16 val. įvyko tokiu paros metu nelabai judrioje Minijos gatvės atkarpoje. Tačiau iki minimalaus vėlai vakare sumažėjęs transporto srautas nepadėjo išvengti tragedijos. „Chevrolet Cruze“ vairavęs 22 metų jaunuolis nepastebėjo važiuojamoje gatvės dalyje, pirmojoje eismo juostoje, priekyje stovinčio Klaipėdos miesto savivaldybės įmonei „Klaipėdos vanduo“ priklausančio „Opel Movano“ ir atsitrenkė į jo galą. Smūgio būta stipraus. Pajudėjęs iš vietos mikroautobusas parbloškė ir priekine dalimi užvažiavo ant greta stovėjusio įmonės 51 metų darbininko. Teigiama, kad tuo metu vyras padavinėjo įrankius kanalizacijos šulinyje buvusiam kolegai.

Į avarijos vietą atskubėję ugniagesiai darbininką rado prispaustą po galiniais „Opel Movano“ ratais. Kūnas ištrauktas pakėlus mikroautobusą pneumatine įranga. Tačiau medikai vyrui jau niekuo padėti negalėjo. Nuo patirtų sužalojimų jis mirė. Nustūmus automobilį, iš kanalizacijos šulinio iškeltas ir jo 58 metų kolega. Pastarasis nenukentėjo, tik išsigando ir patyrė šoką.

Medikų pagalbos prireikė „Chevrolet Cruze“ vairuotojui, kuriam diagnozuoti galvos bei kairiojo žasto sumušimai. Jis išleistas gydytis į namus. Dėl žmogaus mirtimi pasibaigusios avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jaunuolis mašiną vairavo blaivus - alkotesteris parodė nulius.

Pirminiais duomenimis, keturių „Klaipėdos vandenų“ darbuotojų brigada Minijos gatvėje likvidavo vandentiekio avariją. Darbams einant į pabaigą, du darbininkai ruošėsi atsukti kanalizacijos šulinyje esančią vandentiekio sklendę. Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjo-vyriausiojo darbo inspektoriaus Vytauto Ročio, bus aiškinamasi, ar bendrovės darbuotojai laikėsi visų darbų saugos taisyklių. Pagal pirminę informaciją, ant mikroautobuso sumontuoti įspėjamieji šviesos signalai buvo įjungti, stovėjo ir ženklai. Aiškinamasi, ar apsaugos priemonių būta pakankamai.

„Ką tik gavome patikslintą informaciją iš „Klaipėdos vandenų“. Pradėjome tyrimą ir žiūrėsime, ar viskas buvo padaryta, ko reikalauja darbų saugos taisyklės, ar visi ženklai buvo pastatyti. Renkame informaciją. Manau, kad tai daugiau eismo įvykis, tad pagrindinį tyrimą čia atliks policija“, - „Vakaro žinioms“ sakė V.Ročys.

Darbo inspektorius tikino neprisimenantis, kad kokia nors panaši mirtina nelaimė būtų įvykusi „Klaipėdos vandenyse“. Tokio įvykio neprisiminė ir bendrovės Tinklų departamento vadovas Marius Martinaitis. Žuvęs vyras įmonėje dirbo du dešimtmečius.