„Darbuotojas jaučiasi stabiliai, jo gyvybei pavojus negresia, buvo atlikta operacija. Kadangi abi kojos sužalotos, buvo atlikta operacija ir tos problemos išspręstos, kiek jos galėjo būti išspręstos“, – LNK komentavo apsaugos tarnybos „Grifs AG“ direktorius Vytautas Kregždė.

Apsaugos tarnybos vadovas sako, kad toks incidentas – pirmas per ilgus darbo metus. Sukrėsti ir „Rimi“ prekybos centro Vilniuje darbuotojai.

„Įvykis mūsų parduotuvėje iš tikrųjų labai sukrėtė mūsų kolektyvą, šiandien vyko daug pokalbių, norint išsiaiškinti, kaip mūsų žmonės jaučiasi ir vis dėlto ta situacija tokia jau paprasta. “, – televizijai sakė „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Gabrielė Šerėnienė.

Po pašauto apsaugininko parduotuvėje sustiprinta apsauga.

„Budi papildomas ekipažas, parduotuvėje yra papildomas apsaugos žmogus, o toliau žiūrėsime. Žinoma, visas šis įvykis yra mums ir pamoka“, – sakė G. Šerėnienė.

Psichologinė parama bus suteikta ir peršautam apsaugos darbuotojui. Prekybos centras taip pat žada apmokėti visas gydymo bei reabilitacijos išlaidas. Savas pamokas išmoko ir apsaugos tarnyba – ruošiamasi atnaujinti mokymus. To reikalauja ir dabartinės aplinkybės – konfliktinių situacijų gerokai padaugėjo.

„Visi suprantame, kad yra pakitusi situacija visuomenėje, yra tam tikra dalis žmonių nepatenkinti, pavargę, galbūt pikti ir turime turbūt irgi šiek tiek kitaip elgtis tam tikrose situacijose“, – kalbėjo V. Kregždė.

Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama mėnesiui suimti ginkluotą pirkėją. Pradėtas tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Šaulys buvo blaivus.