Po susitikimo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis žiniasklaidos atstovams pristatė, kokius klausimus su kandidatu aptarė prezidentas.

„Šio pokalbio metu buvo aptarti strateginiai prioritetai krašto apsaugos srityje: nuoseklus gynybos biudžeto didinimas iki 2,5 procentų BVP iki 2030 metų, valstybės gynybos parengtis, gynybinių pajėgumų didinimas“, – sakė jis.

Anot A. Bubnelio, svarbiausiais klausimais prezidento ir kandidato pozicijos sutapo.

„Visais šiais klausimais prezidento ir kandidato į ministrus prioritetai sutampa, atskiro dėmesio susilaikė kibernetinio saugumo klausimai. Po susitikimo prezidentas labai teigiamai įvertino solidžią ir ilgametę kandidato patirtį dirbant Nacionalinio saugumo skirtyje ir jo patriotines nuostatas“, – teigė jis.

A. Bubnelis teigė, jog pokalbyje buvo aptartos ir kandidato anglų kalbos žinios.

Arvydas Anušauskas, Gitanas Nausėda

Tobulins anglų kalbos žinias

Pats A. Anušauskas po susitikimo sakė, jog susitikimas su prezidentu buvo konstruktyvus.

„Susitikimas buvo šiltas, konstruktyvus, mes kalbėjome apie pagrindinius dalykus, kurie būtini, kai mes kalbame apie krašto apsaugą“, – sakė kandidatas.

Jis teigė, kad bandys tobulinti savo anglų kalbos žinias.

„Užbėgdamas už akių klausimams apie anglų kalbos žinias, aš tikiuosi, kad jie buvo užduoti visiems kandidatams, vertinu tas žinias pagal save, kaip ir kitų kalbų žinojimą. Manau, kad kiekvienas politikas turi nuolat tobulėti. (…) Savęs nelaikau išimtimi, tie įpareigojimai bus vykdomi“, – sakė A. Anušauskas.

Delfi primena, kad ketvirtadienį su šalies vadovu susitiks paskutinis kandidatas į ministrus, Tėvynės sąjungos lyderis Gabrielius Landsbergis, siūlomas į užsienio reikalų ministro poziciją.