Policijos departamentas vėlų sekmadienio vakarą pranešė, kad birželio 21 d., apie 21 val. 30 min., Šiaulių rajone, Kuršėnuose, ties M. K. Čiurlionio g., keleivinis traukinys kliudė ir mirtinai sužalojo 2018 m. gimusį berniuką.

Visuomenėje pasigirdo spėliojimų, kodėl mažametis tokiu vėlyvu metu žaidė pavojingoje vietoje ir nebuvo tėvų prižiūrimas.

Kelios minutės iki nelaimės, anot LNK žinių, berniukas dar žaidė namų kieme, netoli geležinkelio pylimo. Tuo metu jo pasigedo močiutė. Ji išbėgo ieškoti vaiko, bet jau buvo per vėlu. Nelaimė įvyko moters akyse.

„Aš čia šalia gyvenu. Mes pasivaikščiodavome, važinėdavome tuo keliuku. Važiavo mašinyte, laiptais užlipo ir papuolė. Nespėjom pagauti“, – sakė tragediją išgyvenusi močiutė.

Kelias iš sodybos veda tiesiai geležinkelio pylimo link. Jo aukštis – apie 6 metrai. Netoliese yra laiptai – jais berniukas ir užlipo.

Traukinio Klaipėda–Vilnius mašinistui vaiką užstojo tilto konstrukcijos, kai jis pamatė berniuką, buvo likę vos keli šimtai metrų.

Pirmadienio ryte Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė BNS informavo, kad berniukas ir jo sesė žaidė namo kieme, kai močiutė pastebėjo, kad mažylio nėra.

„Žaidė kieme vaikai, močiutė staigiai pamatė, kad nėra berniuko, o mergaitė pasakė, jog jis išvažiavo su mašinyte link tilto. Močiutė irgi bėgo link tilto, o geležinkelis eina per tiltą“, – sakė apskrities policijos atstovė.

„Ir ji nieko nebespėjo padaryti, nes pamatė, kad traukinys atvažiuoja. Močiutės akivaizdoje viskas nutiko“, – teigė G. Smagriūnienė.

Pasak jos, 2018-aisiais gimusio berniuko tėvai buvo išvykę, jis kartu su sese buvo paliktas seneliams prižiūrėti.

„Matot, jie ten netoli gyvena. Ten gyvena seneliai šito vaiko, tėvai gyvena kartu“, – sakė G. Smagriūnienė.

Kuršėnų seniūnija Delfi tvirtino, kad apie šią šeimą neturi jokios neigiamos informacijos ir negali ko nors daugiau komentuoti.

Turi žinutę tėvams

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮ) Šiaulių apskrities vyriausioji specialistė Silva Šimkevičienė nurodė, kad jie domisi šiuo atveju ir planuoja suteikti visą reikalingą pagalbą šeimai.

„Tačiau turite suprasti, kad dabar yra nutikusi tokia nelaimė, ir iškart važiuoti pas šeimą galbūt nėra tinkamas laikas, patarėjos nuspręs, kada bus tinkamiausias metas. Noriu tik pabrėžti, kad šios šeimos iki įvykio mes nežinojome. Žmonės gyveno savo gyvenimą ir niekada nebuvo kam nors užkliuvę.“

Ji taip pat paprašė priminti Lietuvos tėveliams, dėdėms, tetoms ir kitiems artimai su vaikais susijusiems žmonėms, kad reikia būti atsargiems.

„Labai reikia prižiūrėti ir mažus, ir paaugusius vaikus, žinoma, labai mažučių stengtis nepaleisti iš akių, o didesnius įspėti apie gresiančius pavojus ir prie vandens, ir prie sūpynių, ir žaidžiant bet kokius žaidimus. Viso to reikia, kad vaikai saugotų save ir kad suaugusieji saugotų vaikus“, – sakė vaiko teisių atstovė.

Paklausta, ar šis atvejis galėtų būti laikomas vaiko nepriežiūra, S. Šimkevičienė nurodė, kad kol kas per anksti spekuliuoti, nes vyksta tyrimas.