Moteris „Delfi“ pasakojo, kad viskas nutiko pirmadienio vakare, kai močiutės sveikatos būklė labai pablogėjo ir prireikė antrąkart kviesti greitąją. Tačiau ją šokiravo operatorės elgesys ir ji nenorėjo praleisti šio įvykio pro akis.

„Paskambinus 003 atsiliepė skambučių operatorė. Klausimas buvo: įvykio vieta? Tada pradėjo aiškintis kas atsitiko. Paaiškinau, kad močiutė dūsta, gargaliuoja plaučiai, lūpos mėlsta, pakilusi temperatūra. Informavau, kad ryte jau buvo vežta į priėmimą su greitąja.

Močiutei išrašė antibiotikų ir išleido namo, greitoji parvežė. Tada operatorė atsakė: jokio skambučio neregistruosiu ir nekviesiu greitosios, nes jūs jau buvote priėmime, jūsų būklė stabili, turite gydytis namuose, o jei jums kažkas nepatinka, sodinkite į mašiną ir vežkite pati į priėmimą“, – keistą darbuotojos reakciją prisiminė molėtiškė.

Jos teigimu, močiutei buvo labai blogai, ji mėlo, duso, sunkiai kvėpavo.

„Išsigandau, nebežinojau ką daryti, skambinau dukrai, kuri pasiūlė pabandyti skambinti iš kito telefono numerio. Tačiau bekalbant pamačiau, kad greitoji pagalba atvažiuoja. Mane pačią po šito įvykio ištiko šokas, prireikė net medikų pagalbos dėl pakilusio spaudimo“, – aiškino Molėtų r. gyventoja.

Paklausta, kaip dabar jaučiasi močiutė, nurodė, kad dabar ji guli ligoninėje.

„Šiuo metu yra apribotas lankymas, tačiau mane informavo, kad jai įstatė zondą, personalas per jį maitina, deguonies dabar nereikia, karkalai kaip ir pradingo. Močiutė ligoninėje, o aš irgi susirgau, kažkoks virusas užklupo“, – dabartinę situaciją apibūdino moteris.

DELFI kreipėsi į Greitosios medicinos pagalbos stotį ir paprašė pakomentuoti šiuos gyventojos kaltinimus. Stoties atstovų teigimu, dispečerė pokalbio metu aiškinosi iškvietimo priežastis.

„Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad GMPS dispečerinėje tarnyboje skambutis gautas 17:28 val. Išklausius pokalbį nustatyta, kad dispečerė pokalbio metu aiškinosi priežastis, kodėl reikia pakartotinai vykti pas pacientę, nes GMP brigada pas pacientę jau buvo atvykusi ryte ir ji buvo nuvežta į ligoninę.

Pacientė iš ligoninės po apžiūros ir tyrimų buvo grąžinta į namus. Pokalbio metu su kvietėja dispečerė aktyvavo kvietimą ir jį perdavė brigadai, kuri pas pacientę atvyko 17:40 val. GMP brigada pacientę pakartotinai pristatė į ligoninę“, – komentavo jie.

Taip pat nurodė, kad GMP reikėtų kviesti esant ūmioms būklėms, nelaimingiems atsitikimams ir staiga paūmėjus lėtiniams susirgimams.