„Šiluma taip pat bus ne tokia jau ir žema, tad orai visai tiks pasivaikščiojimui lauke. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje dieną oras šils iki 8, Kaune ir Klaipėdoje iki 9 laipsnių. Savaitgalį šiluma palaipsniui blės, vietomis protarpiais atkeliaus negausūs krituliai“, – prognozavo jis.


Jis nurodė, kad šeštadienį debesų gretos padidės, o naktį temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

„Nusidrieks rūkas, vietomis jis bus gana tirštas. Ryto valandomis ir pirmoje dienos pusėje kai kur keliuose rūkas dar sunkins matomumą.

Dienos metu pūs nesmarkus pietryčių vėjas, tik pajūryje jis bus juntamesnis. Didesnėje šalies dalyje be lietaus, jo galima tikėtis, po pietų, jau vakarėjant, tikėtina, pirmiau palis vakariniuose, pietvakariniuose šalies rajonuose.

Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje dieną oras šils iki 5, Kaune ir Klaipėdoje iki 6 laipsnių.

Sekmadienio naktį temperatūra sieks 0–4 laipsnius šilumos. Daug kur protarpiais palis, vietomis, didesnė tikimybė, šiaurės rytinėse šalies vietovėse gali pasirodyti šlapios snaigės.

Dienos metu saulę dangstys debesys, vietomis galimi pragiedrėjimai. Gausesnio lietaus nenumatoma, truputį padulksnos tik kai kur. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 5, Šiauliuose iki 4 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos“, – komentavo K. Petkevičius.

Pasak jo, pagal dabartinius duomenis, kitos savaitės pradžioje temperatūra pažemės dar šiek tiek.

„Naktimis spustelės silpnas šaltukas, dienomis vyraus kuklesnė nei sekmadienį šiluma. Skėčių neprireiks, žymesnių kritulių neprognozuojama. Vėjas taip pat bus nesmarkus. Tad numatomi vėsoki, bet ramūs orai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją