Ketvirtadienio rytas Lietuvoje auš saulėtas, nedaug kamuolinių debesų jau pasirodys pirmoje dienos pusėje. Tad sparčiai kils oro temperatūra. Apie vidurdienį ji daug kur jau sieks 23-26 laipsnius šilumos, o popiete vietomis iki 28 laipsnių. Tačiau, kylant temperatūrai, dėl didėjančio atmosferos nepastovumo vis labiau augs ir drėgmę kaupiantys debesų kamuoliai.

Antroje dienos pusėje daug kur nušniokš trumpi lietūs, lydimi perkūnijos, kai kur gali lyti net smarkiai, ypač artėjant vakarui. Per lietų temperatūra pažemės iki 18-20 laipsnių. Dar žemesnė temperatūra, apie 16-18 laipsnių numatoma pajūryje, nors čia lyti neturėtų, tačiau dėl vakarinių krypčių vėjo smarkiai jausis vis dar vėsios jūros poveikis. Kitur šalyje pūs nestiprus permainingų krypčių vėjas, tačiau kylant perkūnijos debesims vietomis gali kilti ir stiprus trumpas vėjo gūsis.

Gali trumpai palyti ir Vilniuje, tik čia tikimasi palyginti negausaus trumpo lietaus, o temperatūra bus vasariškai aukšta, apie 26-28 laipsnius.

Daug kur trumpi lietūs vietomis su perkūnija prasitęs ir penktadienio naktį, dieną lietūs daugiausia laistys rytinius šalies rajonus. Vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, naktį silpniau, dieną vidutinio smarkumo, per perkūniją kai kur galimi ir stipresni gūsiai. Temperatūra naktį svyruos nuo 9 iki 14 laipsnių, dieną bus nuo 19 iki 24, pajūryje 16–18 laipsnių.

Gegužės 25-os naktį rytiniuose rajonuose vietomis, dieną daug kur trumpai palis. Vėjas išliks vakarinių krypčių. Temperatūra bus dar truputį žemesnė, naktį 7–12, dieną 17–22, pajūryje apie 16 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)