Į tai netruko sureaguoti buvęs premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas, vlogeris Skirmantas Malinauskas, kuris ragina Vasario 16-ąją susirinkti su šeimomis ir parodyti, kokia Lietuva yra iš tikrųjų.

„Už korupciją teistas buvęs Darbo partijos šulas dabar organizuoja Sausio 13-osios scenarijaus pasikartojimą per Vasario 16-ąją. Principas aiškus - paversti valstybei svarbias datas scena savo antivalstybinėms akcijoms. Kažkam tai nemokama ekskursija į sostinę pasižmonėti, kažkam būdas nuleisti susikaupusį garą, parėkti, pašvilpti, kažkam tai bandymas nusitiesti kelią į Seimą.
Žmonės klausia, kur žiūri VSD, bet ši institucija čia tikrai nepadės.

Kiekvienas turi laisvę protestuoti ir čia jau tik nuo žmogaus padorumo priklauso, kokias dienas ir progas jis tam renkasi.

Pagalvojau, o kas būtų, jei mes visi šią Vasario 16-ąją ateitume į Pilies gatvę ar kitas vietas su šeimomis, draugais, vaikais ir parodytume, kokia Lietuva yra iš tikrųjų. Celofaninių susirinko mažiau nei tūkstantis. Pasidarė humoro šou su Zakarausku ir Vižu, po kurio išsivažinėjo namo.

Ar gali į V16 ateiti dešimtys tūkstančių žmonių tiesiog atšvęsti valstybingumo ir laisvės? Ar gali valstybė pagaliau padaryti daugiau šventės, šypsenų, muzikos, mažiau ilgų politikų kalbų tokią dieną?“, - savo feisbuko paskyroje rašo S. Malinauskas.

Pastarajam pritaria ir apžvalgininkas Paulius Gritėnas, kurio tikinimu, pilietinė visuomenė turėtų išsijudinti ir nebeleisti antivalstybinių veikėjų organizuojamai kelių tūkstančių miniai dangstytis tautos ar visuomenės vardu.

„Tiek pats esu nusiteikęs eiti ir dalyvauti tų dienų minėjimuose, tiek kviečiu visus draugus, tiek tikiuosi, kad visi sąmoningi žmonės rinksis ir kvies ateiti ir ne tik virtualioje, bet ir tikroje viešojoje erdvėje parodyti, kad baubianti gauja yra saujelė racionalių piliečių jūroje.

Dažnai teoriškai kalbame apie tai, ar eitume, jei dabar nutiktų. Tai nereikia laukti, kol nutiks, o eiti ir parodyti, kad suprantame tų dienų reikšmingumą ir jomis išreiškiame pagarbą ne valdžiai, o valstybės ir laisvės tęstinumui?“, - savo feisbuko paskyroje rašo P. Gritėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (844)