N. Puteikio pavardė buvo linksniuojama dėl depozito etikečių klijavimo, P. Gražulio – dėl greičio viršijimo.

Krivickas tapo Gražulio patarėju

Konferenciją moderavęs Kristupas Krivickas pranešė, jog tapo P. Gražulio patarėju Seime.

„Tai yra labai logiškas ir nuoseklus veiksmas, apsisprendimas. Kadangi mes visi trys esame „Tautos ir teisingumo sąjungos“ vadovai. (…) Noriu atkreipti jūsų dėmesį ir informuoti, kad visai neseniai Teisingumo ministerija patvirtinto ir įregistravo mūsų suvažiavimo sprendimą išrinkti P. Gražulį mūsų sąjungos pirmininku“, – informaciją spaudos konferencijoje pranešė K. Krivickas.

Jis kalbėjo, jog žiniasklaidoje garsiai aptariamos istorijos susijusios „su politine veikla, kurios akivaizdžiai nepriimtinos žiniasklaidos savininkams, politiniams partneriams“.

„Nesuklysiu pasakęs, kad nemaža dalis redakcijose dirbančių žmonių patys priklauso LGBT bendruomenei, daugiau ar mažiau aktyvūs, ypač nacionalinėje televizijoje. Jie yra prijaučiantis ir palaikantys tai.

Labai apmaudu, kad pastaruoju metu žiniasklaida atakuodama P. Gražulį ir N. Puteikį, ieškodama bet kokio preteksto pritempti ir kompromituoti sąjungos lyderius, pati elgiasi kaip politinė partija, organizacija“, – savo poziciją dėstė K. Krivickas.

Naujasis P. Gražulio patarėjas K. Krivickas teigė, kad bet koks tekstas apie P. Gražulį ir N. Puteikį surenka didelę auditoriją.

„Petras tampa lietuvišku Donaldu Trumpu. (…) Žiniasklaidos reitingas krenta, o Petro – kyla“, – teigė K. Krivickas.

P. Gražulis stebėjosi, kad prieš jį paskutiniu metu ypatingai suaktyvėjo spaudimas.

„Jeigu jūs pastebėsite, kad mane giria užvaldyta žiniasklaida, žinokit, parsidaviau“, – emocingai spaudos konferencijoje sakė P. Gražulis.

Jis teigė, kad partija aktyviai veikia, dėl to yra puolamas.

„Visus kviečiu geros valios ateiti ir jungtis prie mūsų partijos. Pabandykime demokratiniu būdu išvaduoti Lietuvą iš šitos moteriausybės“, – dabartinę valdžią kritikavo jis.

Puteikis papasakojo savo versiją

N. Puteikis spaudos konferencijoje papasakojo ir apie garsųjį vizitą į taromatą.

„Aš paveldėjau iš amžinatilsį brolio garažą, jį atidariau, ten yra buvo apie 30 maišų taros, ji buvo surūšiuota pagal spalvą ir dydį, sudėtinga suprasti. Ir buvo didžiulis maišas, ant kurio mano brolis užrašė „svolačiai nepriima“. (…) Pradėjau tuos maišus kelis vežti, važiuodamas į darbą priduoti į taromatus. Ir kas paaiškėjo, kad užrašas ant maišo „svolačiai nepriima“ yra tiesa“, – sakė N. Puteikis.

Buvęs Seimo narys stebėjosi, kad taromatai nepriima milžiniško kiekio taros. Jam ir žmonės, anot politiko, pradėjo vežti tarą, kurios taromatai nepriima.

„Pagal taisykles, jei taromatas nepriima, darbuotojas turi priimti. Dėl konflikto tada darbuotojas iškvietė policiją, sakiau „gerai, išsiaiškinsime“. Aš tą vieną egzempliorių, sulčių „Very berry“ 0,33 litro talpos, nuvežiau į artimiausią parduotuvę, išsikviečiau apsaugą ir mes visi darėm eksperimentą. Jie juokėsi, jie gi žino, ne aš pirmas“, – pasakojo N. Puteikis.


Politikas teigė, jog pirmą kartą į taromatą kišant minėtą sulčių buteliuką taromatas sustoja, įsijungia jo signalizacija.

„Tai yra sukčiavimas“, – situacijos vertinimą pateikė N. Puteikis.

„Atvažiavusi policija klausė, kur problema, paaiškinau, kad nepriima buteliuko taromatas“, – pasakojo politikas.

Jo teigimu, taromato apsauginis pasakė, jog N. Puteikis klastoja etiketes.

„O dabar jeigu pasižiūrime istoriją iš esmės, tai kai pradėjau tą tarą pridavinėti, ėmiau iš to brolio maišo. Ir po kiekvieno atvejo, kai taromatas taros nepriimdavo, aš rašiau administratoriui, rašiau laiškus, turiu grandiozinį susirašinėjimą su nuotraukomis“, – pasakojo N. Puteikis.

Delfi jau rašė, jog pirmadienį, apie 12 val., parlamentaro Petro Gražulio padėjėjui N. Puteikiui teko surašyti administracinį protokolą už neįprastą nusižengimą.

Parduotuvės „Norfa“, esančios Vilniuje, L. Asanavičiūtės g., apsaugos darbuotojas sulaikė vyrą, kuris į taromatą sukišo 20 butelių su savarankiškai užklijuotais depozito ženklais, o paskui parduotuvėje už juos atsiėmė du eurus. Sulaikytasis dviejų eurų žalos parduotuvei neatlygino. Apsaugininkas iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai nustatė, kad apsaugos darbuotojas sučiupo buvusį praėjusios kadencijos Seimo narį N. Puteikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)