Paklaustas, kas laimėjo šią kovą, L. Bielinis pabrėžė, kad pralaimėjo Lietuvos visuomenė.

„Pralaimėjo Lietuvos visuomenė, nes mes regime, kad šitas dviejų ambicijų karas ir toliau tęsiasi. Mes ir toliau matysime tam tikras įtampas, formuosis jos ne todėl, kad yra kažkokių vertybinių, politinių principų, bet todėl, kad dvi figūros Seime niekaip tarpusavyje neišsiaiškina santykių“, – sakė politologas.

L. Bielinio teigimu, R. Karbauskis turi suvokti, kad situacijos nebevaldo.

„Manau, nėra ką daugiau jam sakyti. Jis akivaizdžiai pamatė, koks yra valdančiosios daugumos skaičius, – tiek, kiek balsavo už atstatydinimą. R. Karbauskiui tikrai sunkios dienos, jis turi suvokti, kad nevaldo situacijos, kad valdančioji dauguma, kuri įvardyta, realiai yra inertinė masė, ją labai lengvai galės vartyti opozicija“, – sakė L. Bielinis.

„Tai, kad „valstiečiai“ neturi daugumos, dar nereiškia, kad tą daugumą turi socialdemokratai ar konservatoriai. Jie dar turi laimėti rinkimus, kad galėtų suformuoti tas daugumas. Šiandien jie tos daugumos suformuoti nelabai galėtų, manyčiau. (…) Žinodami R. Karbauskio charakterį, mes galime laukti labai įvairių posūkių, jis gali atsistatydinti, kaip jau vieną kartą buvo padaręs“, – seną istoriją prisiminė politologas.

Politologas tvirtino, kad opozicija yra šios situacijos laimėtoja.

„Mes akivaizdžiai suvokiame, kad iki rinkimų liko nedaug. Ir kiekviena politinė partija sprendžia ne tiek Seimo tvarkos klausimą, kiek savo rinkimines galimybes. Todėl šitas konfliktas yra naudingas opozicijai, jie iš šio konflikto gauna maksimalią naudą“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai vis dėlto nereiškia, jog opozicija palaiko V. Pranckietį.

„Mes matome gana subtilų ir gana cinišką žaidimą su naiviu asmeniu, kuris mano, kad yra Seimo pirmininkas, jis formaliai taip įvardytas. Bet Seimo pirmininkas tėra nominacija, asmuo nevaldo situacijos absoliučiai, jis neturi palaikančios daugumos“, – sakė jis.

L. Bielinio teigimu, šiuo metu V. Pranckietis atstovauja tik sau pačiam.

„Iš esmės valdančiosios daugumos, kaip mes matėme, praktiškai didžioji dalis balsavo už jo atstatydinimą, opozicija ne viename iš savo pareiškimų išreiškė didžiulę kritiką jo atžvilgiu. Ir jį palaikė ne kaip gerą Seimo pirmininką, o todėl, kad taip bandė nuskriausti R. Karbauskį“, – sakė pašnekovas.

Jis šią situaciją įvardijo paprastai – dvi stambesnės jėgos, o „tarp dviejų girnų – grūdelis, kurio vardas yra V. Pranckietis“.

Paprašytas įvardyti, kaip vertina R. Karbauskio teiginius apie tai, kad ieškos, kuri frakcija nepalaikė valdančiosios daugumos nuomonės, L. Bielinis atsiliepė kritiškai.

„Manau, kad būtų labai nekonstruktyvu, net vaikiška ieškoti kaltų, kurie balsavo kitaip, nei buvo pažadėję. Taip, dauguma neegzistuoja, dauguma nėra patvari, nepaklusni vieningai nuomonei, bet ieškoti kaltų būtų beprasmiška. Jei jis tai darys, dar kartą pademonstruos, kad elgiasi labai neprofesionaliai“, – DELFI sakė L. Bielinis.

„Jis nėra politikas, jis laiku ištraukė „laimingą bilietą“, laiku dalyvavęs rinkimuose, bet toliau valdyti situacijos nemoka“, – sakė politologas.

DELFI primena, kad antradienį surengtame pakartotiniame slaptame balsavime už V. Pranckiečio atleidimą balsavo 63 parlamentarai, to nepakako. Opozicija balsavime nedalyvavo.

R. Karbauskis jau pripažino pralaimėjimą, sakė, kad ieškos, kuri valdančiosios koalicijos frakcija nedalyvavo balsavime taip, kaip buvo sutarta. „Valstiečių“ lyderis pabrėžė, kad palaikyti V. Pranckiečio negalėjo „valstiečių“ atstovai, tik koalicijos partneriai.