„Man to komentuoti nebekyla ranka, nes tai jis už Ingridą Šimonytę agituoja, tai jis dar ką nors daro“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, Seimo pirmininkas turi teisę į nuomonę, tačiau tokių, su niekuo nederintų V. Pranckiečio pareiškimų jis nesuprantąs.

„Jis daro pareiškimus visiškai niekaip nederindamas jų nei su frakcija, nei su partija, nei su niekuo“, - teigė R. Karbauskis.

Kartu politikas pažymėjo, kad apskritai Seimo vadovas artimiausiu metu gali pasikeisti. Pasak LVŽS pirmininko, V. Pranckiečio pasakymai, kad Seimo pirmininkas yra išrenkamas visai kadencijai, yra stebinantys, nes, pasak R. Karbauskio, šią poziciją derina valdančioji koalicija.

„Šitoje vietoje jis galbūt išliks Seimo pirmininku, galbūt neišliks. Tai yra derybų objektas ir ne mūsų valioje. Visi mes, kuo bebūsim, esame laikini. Mes turime postus laikinai, keičiasi aplinkybės, keičiasi ir postai“, - Eltai sakė R. Karbauskis, pridūręs, kad kol kas nekonstatuoja fakto, jog V. Pranckietis bus tikrai pakeistas.

Potencialūs koalicijos partneriai, pasak jo, tokius prieštaravimus irgi mato, nepaisant to, jog Seimo pirmininkas nepriklauso jokiai frakcijai.

„Bet kokiu atveju jis yra skirtas koalicijos ir yra išrinktas koalicijos balsais“, - konstatavo R. Karbauskis, pridūręs, jog bus priimtas geriausias, optimaliausias ir teisingiausias sprendimas.
Reaguodamas į pasirodžiusias kalbas, kad premjeras Saulius Skvernelis galėtų tapti LVŽS partijos pirmininku, R. Karbauskis teigia, jog partija gali su tuo nesutikti.

„Kiek žinau, premjeras turi kiek kitokį požiūrį į tai, kaip turėtų atrodyti partija. Ir dėl pavadinimo, ir dėl kitų dalykų jis yra išsakęs savo nuomonę, tai aš nežinau, ar mūsų partijos nariai su tuo sutiktų“, - sakė LVŽS lyderis, pridūręs, jog S. Skvernelis pirmiausia turėtų įstoti į partiją, iškelti kandidatūrą, o po Seimo rinkimų būtų eiliniai partijos pirmininko rinkimai.

Anksčiau rinkimai galėtų įvykti, pasak jo, tik trečdaliui partijos narių pareikalavus ar paskelbus nepasitikėjimą esamu partijos pirmininku.

„Manau, kad šitą temą dabar kursto kažkas, kas siekia susiskaldymo. Nes, kiek aš žinau, jokios priešpriešos tarp manęs ir Sauliaus (Skvernelio) nėra“, - teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis pažymėjo, kad jo nereikėtų priešinti su S. Skverneliu, o tokios kalbos yra grįstos emocijomis.

„Tokie dalykai yra žmogiški. Praėjo rinkimai, jis pats juose dalyvavo, rinkimų rezultatai jo netenkina, nes nepateko į antrą turą... (...) Ir iš to gimsta tam tikros emocijos. Praeina tam tikras laikas, viskas susistovi ir supranti, kad tos emocijos buvo nereikalingos“, - sakė LVŽS pirmininkas, konstatavęs, jog daugelis „valstiečių“ rėmėjų nebalsavo už S. Skvernelį, nes norėjo, kad jis liktų premjero poste.