„Kažkas kažkada yra pasakęs, kad politika kai kurių politikų dėka praranda savo esmę – politikų vertybės keičiamos tokiu tempu, kiek tai susiję su šiltos vietos išsaugojimu ir manoma padėtimi visuomenėje, kuri įgyjama kaip komfortiškas ir finansiškai apsimokantis priedas prie politinio posto.

Tokios yra tos politinės metamorfozės. Panašu, kad vertybės politikoje kai kuriems žmonėms yra tapusios labai lengvai pakeičiamu skuduru: tokio šuolio nuo tradicinę šeimą puoselėjančių vertybių iki gėjų partnerystės įteisinimo Seimui dar neteko matyti“, – feisbuke rašė A. Širinskienė.

Politikė priminė, kad dar sausį V. Pranckietis teigė norįs LVŽS paramos rinkimams ir LRT radijui sakė: „Pasiūlymų turiu įvairių, bet kol kas manau, kad aš esu nepriklausomas ir noriu toliau būti nepriklausomas“.

„(V. Pranckietis – „Delfi“) apsisprendė – šiandien dalyvavimo rinkimuose tikslu prisijungė prie teisiamų liberalų.

Ne gana to, pasirodo, V. Čmilytės-Nielsen teigimu, derybos ir pokalbiai su V. Pranckiečiu vyko dar nuo praėjusių metų rudens. Taigi, tuo metu, kai V. Pranckietis skelbėsi norįs kandidatuoti su LVŽS ir kartu išlikti nepriklausomu kandidatu, V. Pranckietis šnekėjosi su kitomis partijomis apie savo ateitį.Įdomu, kas bus kiti po liberalų, tai vėl reikės bandyti išsaugoti šiltą kėdę Seime?“, – retoriškai klausė A. Širinskienė.

Pranckietis paskelbė sprendimą

Apie savo sprendimą rinkimuose dalyvauti su Liberalų sąjūdžiu V. Pranckietis paskelbė antradienio rytą.

„Kai Kovo 11-ąją teko minėti kiek apribotiems, savo kalboje norėjau akcentuoti, kokia yra mūsų laisvė. Tada sakiau, kad Lietuvoje yra „nuoširdžiai puoselėjamos įvairios pasaulėžiūros, klesti nuomonės. Kiekvienas čia ištartas žodis yra tikrai laisvas, o bandymus nepaisyti demokratijos pasitinka griežta pilietinė sąžinė.“

Tokią aš matau Lietuvą. Tikiu, kad kaip žmonės mes esam sėkmingiausi tada, kai turime laisvę būti savimi. Tikiu, kad Lietuva yra sėkmingiausia tada, kai užtikrina savo žmonėms galimybes būti savimi. Praeitą savaitę gavau kvietimą rinkimuose į Seimą dalyvauti kartu su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiu. Noriu atstovauti laisvei ir kurti galimybes. Dėl to šiandien atsakau jiems, kad sutinku“, – feisbuke parašė V. Pranckietis.