Susitikimas yra skirtas aptarti klausimams, susijusiems migrantų krize, „Delfi“ teigė prezidento G. Nausėdos atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Prieš Prezidentūroje vyks susitikimas, skirtas saugumo situacijai pasienyje aptarti.

Migrantų krizė paaštrėjo Baltarusijoje masėms migrantų patraukus prie sienos su Lenkija.

Paskutinis darbinis susitikimas – rugsėjį

Naujienų portalas „15min“ skelbė, kad, remiantis viešomis darbotvarkėmis, paskutinis prezidento ir premjerės darbo susitikimas vyko rugsėjo 6 dieną.

Kaip rašė naujienų agentūra BNS, įprasti pirmadieniniai šalies vadovo ir ministrės pirmininkės susitikimai kurį laiką nevyko dėl „užimtos premjerės darbotvarkės“, informavo Prezidentūra.

Pasak jos, premjerė į tokius susitikimus reguliariai yra kviečiama.

„Prezidentas svarbiausiais valstybės valdymo klausimais nuolat susitinka su ministrų kabineto nariais, pozicijų derinimas ir apsikeitimas informacija kasdien vyksta patarėjų lygiu“, – BNS nurodė Prezidentūra.

Savo ruožtu premjerės atstovė Rasa Jakilaitienė teigė, kad „poreikį susitikimams apsprendžia politinė darbotvarkė, o galimybes – politikų darbotvarkė“.

Jos teigimu, rudenį netrūksta įvairių vizitų, kitų tarptautinių įsipareigojimų, taip pat laikas skiriamas kitų metų biudžeto rengimui, pateikimui bei su jo svarstymu susijusiai Vyriausybės veiklai.

„Susitikimams paliekamas rezervuotas laikas pirmadienio rytais, tuo metu stengiamasi nieko kito neplanuoti, nebent tai – tarptautinės darbotvarkės renginiai“, – BNS teigė R. Jakilaitienė.

„Yra buvęs atvejis rugsėjį, kai penktadienį prezidento komanda nutarė suderinti kitą laiką nei pirmadienis. Tačiau abipusiai tinkamo laiko tą savaitę atrasti tiesiog nepavyko, nes tai buvo priešbiudžetinė savaitė, kai premjerės darbotvarkė buvo pilnai suplanuota“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienį paklausta apie nevykstančius susitikimus su G. Nausėda, I. Šimonytė žurnalistams teigė: „Na, nevyksta ir nevyksta. Yra formatų, kuriuose mes susitinkam su ekscelencija prezidentu, yra Valstybės gynimo taryba, yra kiti formatai, o daugiau kažkokių didelių aktualijų šiuo metu nėra buvę, tai tiesiog darbo tvarka bendradarbiaujame.“ Naujienų portalas „15min“ skelbė, kad, remiantis viešomis darbotvarkėmis, paskutinis prezidento ir premjerės darbo susitikimas vyko rugsėjo 6 dieną. BNS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)