„Apmaudu, kad pritrūko nedaug balsų. (...) Prisiimu visą atsakomybę kaip partijos lyderis ir rinkimų štabo vadovas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė V. Tomaševskis.

Jis pareiškė, kad jo likimas bus svarstomas „darbine tvarka“. Tačiau LLRA-KŠS lyderis pabrėžė, kad partija jo pasitraukimui gali ir nepritarti.

„Ne kartą tai dariau, bet partijos narių buvo kiti sprendimai“, – sakė V. Tomaševskis.

LLRA-KŠS lyderis suskaičiavo, kad partijos kandidatai laimėjo maždaug 100 apylinkių.

„Kaip jūs žinote, mes jau laimėjome pirmame rate dvi vietas Seime. Tokių Seimo narių, išrinktų po pirmo rato, yra tik trys, tarp jų du mūsų atstovai – Česlavas Olševskis ir Beata Petkevič“, – pirmadienį, paaiškėjus rinkimų rezultatams, spaudos konferencijoje sakė V. Tomaševskis.

Visgi LLRA-KŠS pirmininkas apgailestavo, kad iki 5 proc. Seimo rinkimų kartelės per pritrūko visai nedaug.

„Vertinant rinkimų rezultatus, aišku, iš vienos pusės apmaudu, kad pritrūko mums nedaug balsų, kad nuo dalyvavusių peržengtume 5 procentus, bet k,aip sakiau, norime pasidžiaugti, kad išlaikėme savo pozicijas. 5 procentai nuo galiojančių rezultatas yra irgi neblogas žiūrint į didelę konkurenciją, į didesnį sąrašų skaičių“, – teigė jis.

Piktinasi į LLRA-KŠS nukreipta neigiama rinkimų kampanija

V. Tomaševskis taip pat atkreipia dėmesį, kad į jo vadovaujamą partiją buvo nukreipta neigiama rinkimų kampanija, kurios metu, pasak jo, buvo įvykdytas šiurkštus rinkimų kampanijos pažeidimas. Politikas omenyje turi žurnalisto Andriaus Tapino inicijuotą akciją „Viso gero, Valdemarai“. Jos metu buvo agituojama nebalsuoti už LLRA-KŠS.

„Pas mus rinkimų kampanijoje atsirado veikėjų, grupių, kurie nepaisė jokių įstatymų, neužsiregistravę kaip kampanijos dalyviai platino reklaminę medžiagą ypač dideliu mastu, aš kalbu apie 300 tūkst. leidinių, platino videoklipus, niekas nenurodė finansinių šaltinių, aš nekalbu apie tai, kad nebuvo žymėta, kad nebuvo mokėta iš rinkimų sąskaitos, ko būtent ir reikalauja mūsų Seimo rinkimų ir kiti rinkimų įstatymai“, – teigė jis.

„Tenka tik apgailestauti, kad Europos Sąjungoje, demokratinėje valstybėje Lietuvoje, nebuvo užkirstas kelias tokiems šiurkštiems pažeidimams, tokiems neteisėtiems veiksmams“, – pridūrė politikas.

V. Tomaševskis teigia dėl šios akcijos jau pateikęs skundus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), tačiau sako jokio atsakymo kol kas negavęs.

„Mes pateikėme atitinkamus raštus institucijoms, tarp jų ir į VRK prieš dvi savaites. VRK net nespėjo išnagrinėti šito rašto, šito skundo, nors pagal mūsų galiojančius įstatymus per dvi dienas turi būti išnagrinėjami skundai“, – sakė V. Tomaševskis.

Politikas pripažįsta, kad kol kas sunku prognozuoti, kaip ši neigiama rinkimų kampanija atsilieps LLRA-KŠS.

„Šiandien tai reikia įvertinti pagal mūsų teisės aktus, tarp jų pagal baudžiamąją atsakomybę. Kadangi labai aiškiai rinkimų įstatyme parašyta, kad jeigu yra finansinių pažeidimų virš 20 tūkst. eurų, tai yra jau baudžiamosios atsakomybės reikalas“, – pabrėžė jis.

V. Tomaševskis mano, kad leidiniams, raginantiems Seimo rinkimuose nebalsuoti už LLRA-KŠS, buvo išleista bent 40 tūkst. eurų. Politikas tikisi, kad jo vadovaujamai partijai pavyks ištaisyti šiuos, pasak jo, šiurkščius rinkimų pažeidimus.