„Šiandien buvo pranešta apie dar kartą pagerintą naujų COVID–19 atvejų rekordą. Tačiau pažiūrėjus į atvejų skaičius pagal amžiaus grupes, tai matome, kad daugiausiai COVID–19 užsikrėtimų nustatoma mokyklinio amžiaus (10–19 m.) grupėje (melsva linija). Taip pat daug atvejų yra jų „tėvelių“ (30–39 m. ir 40–49 m.) bei vaikų iki 10 m. grupėse“, – naujausią statistiką socialiniame tinkle įvertino profesorius M. Stankūnas.

Jis svarstė, kad galbūt verta pagalvoti apie trumpą peršokimą į nuotolinį ugdymą.

„Ir nors moksliniai duomenys rodo, kad omikronas sąlygoja lengvesnę ligos eigą, tačiau tai nėra „paprasčiausia sloga“. Tad svarstau, ar nebūtų verta pagalvoti apie trumpą „peršokimą į nuotolį“. Nes atrodo, kad ir tam laikas sakyčiau gana tinkamas. Ką tik baigėsi rudens pusmetis, o ir žiemos atostogos (vasario 14–18) nėra „už kalnų“. Gal tai labai nesutrukdytų mokymosi procesui, bet „kreivę paplokštinti“ turėtų“, – socialiniame tinkle rašė M. Stankūnas.

Delfi primena, kad Lietuvoje per praėjusią parą buvo nustatytas iki šiol aukščiausias naujų atvejų skaičius nuo pat pandemijos pradžios – net 9490. Prasčiausia epidemiologinė padėtis fiksuojama didžiuosiuose šalies miestuose, rodo Statistikos departamento paskelbti naujausi duomenys.

Iki šiol didžiausias naujų atvejų skaičius buvo fiksuotas sausio 22 dieną – tada nustatyti 7196 atvejai.

Augant naujiems užsikrėtimo atvejams, sparčiai didėja ir 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenkantis atvejų skaičius, jis taip pat pasiekė dar neregėtas aukštumas. Ir dabar 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų Lietuvoje tenka net 2723,8 atvejo.

Teigiamų tyrimų procentas per paskutines 7 dienas jau siekia 32,8 procento.

Visa šalis jau yra nusidažiusi juoda spalva – tai prasčiausia epidemiologinė zona.

Reanimacijose gydomi 93 asmenys, kritinė riba, kada tektų riboti medicinos paslaugas ir įvesti karantiną – 240 užpildytų reanimacijos lovų.

Prasčiausia epidemiologinė padėtis fiksuojama Vilniaus miesto savivaldybėje. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka net 4129,5 atvejo, teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dienas siekia 31 procentą.

Kiek geresnė, bet vis tiek bloga padėtis ir Klaipėdos mieste. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 3997 atvejo, teigiamų tyrimų dalis siekia 36,4 procento.

Panaši padėtis ir Kauno miesto savivaldybėje. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 3851 atvejo, teigiamų tyrimų dalis siekia 35,2 procento.

Geriausia epidemiologinė situacija šiuo metu fiksuojama Pagėgių savivaldybėje. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 701,7 atvejo. Teigiamų tyrimų dalis siekia 31,8 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)