„Mielieji, Jūs esate Seimo valdžia ir turite nedelsiant imtis priemonių – stabdyti Seimo darbą bent porai savaičių. Ne rezoliucijų priėmimas, ne draugystės su X parlamentarų grupių kūrimas ar postų dalybos dabar yra prioritetas. Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo“, – rašo jis.

„Priešingu atveju, rizikuosime Seime dirbančių rizikos grupei priklausančių žmonių gyvybėmis bei vienas kito sveikata. Sustokite, bendradarbiaukite su NVSC ir sąžiningai izoliuokitės! Koronavirusas yra klastingas. Vienam jis gali neparodyti savo galingumo, kitam jis gali tapti mirties priežastimi. Pabūkite atsakingi, valdžia nuo Jūsų niekur nepabėgs. Galų gale, rodykite deramą pavyzdį žmonėms, kurie už Jus balsavo!“ – pridūrė A. Veryga.

Ministras ragina valdančiuosius nepradėti savo darbo Seimą paverčiant liepsnojančiu koronaviruso židiniu. Jo manymu, neatsakinga, kad buvo vaikštoma į posėdžius, drąsiai bendraujama.

„Spėta pabendrauti ir su Lietuvos bei Lenkijos Prezidentais. Tikras atsakingumo „pavyzdys“. Kol visi puldinėjo R. Šalaševičiūtę ir klausinėjo dėl jos dviejų neigiamų testų ir ar tai tikrai nepažeidė, kokios nors procedūros, nauji valdantieji pademonstravo naują antisąmoningumo rekordą. Matant rezultatus, tai turbūt viršijo ir kiečiausius koronaviruso skeptikus. Net jie taip nebūtų pasielgę“, – rašo ministras.

„Gražiai atšventę savo pergales, kartu pasivaišinę ir kitaip pabendravę su sergančiu žmogumi, jie tai sėkmingai slėpė nuo kitų Seimo narių ir kuo ramiausiai lankėsi Seimo posėdžiuose. Ir kaip gi neisi, jei tokie svarbūs dalykai vyksta? Juk reikia iš opozicijos atimti jos teises ir išsidalinti postus taip, kad tik kas nors iš bedante likusios opozicijos vėliau reikalų ir susitarimų nesudrumstų. Dabar jau sunku suprasti, kas ir su kuo bendravo, nes dar vakar NVSC atstovai, kurie norėjo detaliau Seimo židinį ištirti, informavo, kad niekas neskuba bendrauti, nes neturi laiko.“

V. Čmilytė-Nielsen ketvirtadienio vakarą feisbuke pranešė, kad jai patvirtintas koronavirusas, anksčiau COVID-19 patvirtinta ir kitiems Liberalų sąjūdžio nariams – Viktorui Pranckiečiui, Gintarui Vaičekauskui ir Jonui Varkaliui.