Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas LRT TELEVIZIJAI ketvirtadienį ryte sakė, kad streikas bus tęsiamas tol, kol bus susitarta, o streikuojančių entuziazmas nesilpsta – nakvoti į ministeriją ketvirtadienį gali atvykti dar didesnis skaičius mokytojų, taip pat žada prisijungti ir mokiniai, kurie mitinguos prie ministerijos.

Tiesa, anot jo, ketvirtadienio diskusija gali būti itin sudėtinga.

„Kadangi bus įtraukta daug ir kitų profsąjungų, didelė grupė žmonių, tai diskusija, manau, vyks gana sunkiai ir klampiai“, – LRT sakė A. Navickas.

Jo teigimu, šiuo metu šalyje streikuoja „arti šimto“ mokyklų.

A. Navickas teigė, kad trečiadienio vakarą aplankyti nakvojančiųjų ministerijoje buvo užsukęs tik Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas.

Ministrės patarėja Gabrielė Vasiliauskaitė tikisi kad ketvirtadienio popietę susitarimas su profsąjungomis bus pagaliau rastas.

„Šiandien, 10 valandą, kviečiami visi profsąjungų vadai, bus toliau svarstomas ministrės pateiktas protokolas profsąjungoms. Jos taip pat pateikė savo siūlymus ir toliau bus derinami tie punktai (...) Profsąjungos pateikė savo pasiūlymus ir mes toliau juos visus svarstysime“, – Eltai sakė G. Vasiliauskaitė.

Ketvirtadienį ryte pranešta, kad Švietimo ir mokslo ministerijoje visų švietimo profesinių sąjungų vadovų ir švietimo ir mokslo ministrės J. Petrauskienės susitikimas įvyks 10.15 val.