„Aš iš viso nesuprantu, apie kokias klaidas mes kalbame. Aš klausiau mero, gal jis kažkur ne taip sakinį sudėliojo. Aš nematau klaidų, čia juk visiems naujovė. Kada paskutinį kartą buvo pandemija? Pokario metais tik“, – kalbėjo pašnekovas.

„Sekmadienio rytą, kai turėjome tą penktą mirtį, slaugos skyriuje turėjome 93 pacientus. Pagal paimtus testus, 86 buvo neigiami, 7 buvo teigiami, kurie buvo sekmadienį iki vakaro išvežti į Santaros klinikas, kur ta paskutinė mirtis ir įvyko“, – sako D.Varnas.

Pašnekovas tikino, kad tikisi, jog ligoninė vėl pradės startuoti po balandžios šeštos dienos.

„Pas mus yra palaikomas tik slaugos skyrius, kuriame, kai vienu metu jau trūko pagalbos ir gydytojus atsiuntė Vilniaus universitetinė ligoninė, turime iš viso dirbančiųjų 48 iš viso personalo. Problemų dabar nėra, o kai reikėjo pagalbos, susiskambinome su Santaros klinikomis ir gavome penkis gydytojus. Mes dabar neturime ieškoti, kas ką blogai padarė, mes turime suremti pečius, kad įveiktume virusą. Aš nematau jokių klaidų, kurios būtų padarytos Ukmergėje. Aš galiu tai garantuoti savo pareigomis – nematau nei vienos klaidos“, – tikino D.Varnas.

„Dezinfekavome visas gatves ir šaligatvius“, – taip pat patikino jis.

Delfi primena, kad antradienį Ukmergės ligoninės vadovas išplatino viešą kreipimąsi, kuriame papasakojo apie padėtį jo gydymo įstaigoje.

„Siekdami tęsti testavimą likusiomis kukliomis ligoninės darbuotojų pajėgomis, bendradarbiaudami su PSPC (pirminio sveikatos priežiūros centro) darbuotojais, įrengėme koronaviruso testų paėmimo punktą prie ligoninės priimamojo skyriaus. Tad jau nuo penktadienio (kovo 27) pradėjome testuoti izoliacijos besilaikančius ligoninės darbuotojus. Jų testavimas užtruko net 4 dienas ir tęsėsi iki pat pirmadienio vakaro, nes dėl sudėtingos procedūros per dieną galėjome paimti tik 40–60 testų (paimti vieną testą laikantis visų saugumo reikalavimų užtrunka apie 10 min.). Šiuo metu yra gauti 229 iš 283 darbuotojų tyrimų atsakymai. Deja, 20-čiai iš jų buvo patvirtintas virusas. Tad iš viso, antradienio ryto duomenimis, turime 28 koronavirusu užsikrėtusius darbuotojus. Stengsimės, kad jiems būtų užtikrinta reikiama medicininė ir psichologinė pagalba“, – rašė Rimvydas Civilka.

Visą laišką rasite čia: Atviras gydytojo laiškas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyr. specialistė Daiva Razmuvienė informavo, kad, remiantis antradienio vakaro duomenimis, Lietuvoje užsikrėtusiųjų koronavirusu medikų padaugėjo iki 84.

„Vakar vakaro – maždaug 21 val. – duomenimis, Vilniaus apskrityje (serga. – ELTA) 26 medikai, Kauno – 9, Klaipėdos apskrityje – 26, Ukmergėje – 20, Panevėžyje – 3. Iš viso 84“, – trečiadienį Eltą informavo D. Razmuvienė.

Kalbėdama apie izoliuotų medikų skaičių, D. Razmuvienė tikslių duomenų pasakyti negalėjo, tačiau patikino, kad vien Ukmergėje yra izoliuota virš 200 medikų.

„Vien Ukmergėje yra virš 200“, – teigė NVSC vyr. specialistė.

ELTA primena, kad dar antradienio dieną buvo skelbta apie 64 koronaviruso atvejus tarp medikų. Iš viso šalyje gydomas 581 asmuo.