Pats politikas atsisakė vertinti Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

„Suprantame, kad tai yra dar nepadėtas taškas, bus kiti etapai ir ypatingai kritiški politikų komentarai gali būti traktuojami kaip kišimasis į bylą. Todėl aš nuo platesnio komentaro susilaikau“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

„Pirmiausia įvertinti konkretų šitą teismo sprendimą turi prokurorai. Jie valstybės vardu kaltina, (...) tai jie turi paaiškinti, kaip jie vertina, kas atsitiko“, – pridūrė jis.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino visus kaltinamuosius byloje. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacinės instancijos teismui.

Kyšininkavimu byloje buvo kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs šios partijos narys Šarūnas Gustainis ir parlamentaras, Darbo frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Eksliberalas Gintaras Steponavičius buvo kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Teismas taip pat išteisino kaip juridinius asmenis kaltintus „MG grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją.

Jie išteisinti kaip nepadarę veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

R. Kurlianskiui, E. Masiuliui ir V. Gapšiui prokuroras siūlė skirti laisvės atėmimo bausmes, dešimttūkstantines baudas, suėmimą teismo salėje ir uždrausti jiems eiti įvairias pareigas.

Š. Gustainiui ir G. Steponavičiui siūlyta skirti baudas bei draudimą eiti įvairias pareigas.

„MG grupei“ buvo siūloma skirti daugiau nei pusantro milijonų eurų, Liberalų sąjūdžiui – beveik 565 tūkst., Darbo partijai – beveik 377 tūkst. eurų baudas.

Prieš beveik šešerius metus pradėta byla palaidojo politikų karjeras ir Liberalų sąjūdžio galimybes 2016-aisiais iškovoti pergalę Seimo rinkimuose.

„Aš nemanau, kad tai įmanoma“, – sakė G. Landsbergis, ar politikams bus lengva nusikratyti įtarimų šleifo.