Kaip Eltai sakė organizacijos valdybos pirmininkė Simona Stankevičiūtė, visuotiniame JGS susirinkime, kuris vyko savaitgalį Kaune, jaunieji medikai išsirinko naują valdybą.

JGS prezidentu perrinktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto skubiosios medicinos rezidentas Martynas Gedminas, į valdybą išrinkti du nauji žmonės - Greta Jurėnaitė ir Karolis Šablauskas. „Taip pat atnaujinome revizijos komisiją. Po to susitikome su Lietuvos radijo ir televizijos žurnaliste, redaktore, laidų vedėja Rita Miliūte, kuri atvažiavo pasikalbėti su jaunaisiais gydytojais“, - sakė S. Stankevičiūtė.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto klinikinės farmakologijos rezidentės, jaunieji gydytojai turi siekių, kuriuos reikia tinkamai iškomunikuoti. „Kadangi R. Miliūtė prieš kelis dešimtmečius dalyvavo Sąjūdžio veikloje, mums buvo įdomu sužinoti, kaip ji mato Jaunųjų gydytojų asociaciją kaip pilietinės visuomenės apraišką, pasikalbėti, kaip mitinge „Paskutinių medikų žygis į oro uostą“ mums pavyko įvardinti sveikatos priežiūros sistemos problemas bei siūlomus būdus joms spręsti“, - sakė S. Stankevičiūtė.

Kaip atkreipė dėmesį klinikinės farmakologijos rezidentė, šiais laikais žmonės turi daugiau laisvės, bet vangiau ja naudojasi.

„Laisvė yra ir atsakomybė įvardyti trūkumus bei siūlymus jiems taisyti. Kalbėjome apie drąsą, kad nereikia bijoti išsakyti, ką galvoji. Apie trečdalį visuotinio Jaunųjų gydytojų asociacijos susirinkimo dalyvių buvo medicinos studentai, tad jiems labai svarbu buvo tai išgirsti iš tokios autoritetingo žmogaus“, - sakė JGS valdybos pirmininkė.

„Būk pokytis, kurį nori matyti! - deklaruoja Jaunųjų gydytojų asociacija. - Mums rūpi Lietuvos ateitis. Siekiame, kad jaunieji gydytojai ir kiti sveikatos specialistai didžiuotųsi savo profesija, dirbdami skaidrioje, saugioje, vieningoje bei efektyvioje sistemoje, kurioje teiktų geriausios kokybės paslaugas savo pacientams“.