Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė DELFI teigė, kad sugyventinius su šautinėmis žaizdomis rado į pagalbą iškviesti medikai. Greitosios pagalbos medikams vėlyvą vakarą paskambino pati sužalota moteris.

Atvykę medikai nustatė šautines žaizdas ir apie įvykį pranešė policijos pareigūnams. Policijos atstovės teigimu, įvykio metu daugiau asmenų namuose nebuvo.

„Kalbant apie porą, ji nėra žinoma policijai. Tvarkinga, anksčiau niekada neužkliuvusi šeima“, – teigė K. Janulevičienė ir pridūrė, kad dar nėra aišku, kodėl tarp sugyventinių kilo konfliktas.

Abu asmenys, 69 metų vyras ir 54 metų moteris, buvo sužaloti šaunamuoju ginklu. Kaip teigė policijos atstovė, vyras leidimą laikyti ginklą turėjo, buvo įsigijęs du šaunamuosius ginklus.

„Pirminiais duomenimis, vyras, sužalojęs sugyventinę, susižalojo save“, – įvardijo K. Janulevičienė.

Ir vyras, ir moteris po įvykio buvo pristatyti į gydymo įstaigą, tačiau dėl būklės nebuvo galima nustatyti jų blaivumo, todėl buvo paimti kraujo mėginiai tyrimui. Tyrimų rezultatų iki šiol nėra, tad neaišku, ar jie buvo blaivūs.

Po įvykio į gydymo įstaigą išgabentas vyras paniro į komą, jo būklė kritinė iki šiol. Moters būklė stabili.

K. Janulevičienė DELFI patvirtino, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 133 straipsnį – „Sukurstymas nusižudyti ar privedimas prie savižudybės“. Remiantis šiuo BK straipsniu, galimai šūvius paleidusiam vyrui, kuris įtariamas sukurstymu nusižudyti arba žiauriu ar klastingu elgesiu, privedusiu žmogų prie savižudybės, laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.