„Pagrindimas, kiek teko skaityti viešai skelbiamą informaciją, turbūt nebūtų labai solidu. Reiktų vadovautis iš tikrųjų objektyvia informacija. Parlamentas tikrai vykdo parlamentinę kontrolę ir vykdo tarp jų ir šitos veiklos, bet daryti nuolatinę, tai sunkiai įsivaizduoju, kam to reikia", - trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Taip S. Skvernelis įvertino Seimo Darbo partijos frakcijos, Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) nario Valdo Skarbaliaus siūlymą į artimiausią TTK posėdį įtraukti klausimą dėl BPC veiklos parlamentinės kontrolės.

Ministras pabrėžė, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, kuriam pavaldus BPC, parlamentinę kontrolę vykdo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, o ne, kaip šiuo atveju siūloma, Teisės ir teisėtvarkos.

Saulius Skvernelis

„Žiūrint per kurią prizmę pasuksi - ar teisėkūrinę. Tas komitetas (Teisės ir teisėtvarkos, - ELTA) tikrai nuolatos domisi, kviečiami posėdžiai, ir ta informacija pateikiama, bet kalbant apie kažkokį nuolatinį kontrolės mechanizmo nustatymą, tai... Arba aš gal ne visai turinį suvokiu, kas turėta omenyje", - sakė vidaus reikalų ministras.

Kad BPC techninė sistema veikia ne visiškai taip, kaip norėtųsi, yra pripažinęs ir pats S. Skvernelis. Kritikos sulaukia BPC nesugebėjimas visada nustatyti tikslią skambinančiojo vietą.

BPC pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl įvykio Kauno rajone, kai, pirmadienį Lapių kelyje susidūrus po kelią važinėjusiam lengvajam automobiliui ir sunkvežimiui, žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Į BPC kreipėsi paskui lengvąjį automobilį kurį laiką važiavęs vyras, įspėjęs, kad gali įvykti nelaimė, nes vairuotojas galimai neblaivus.

BPC dėmesio centre atsidūrė ir prieš porą metų, kai 2013 m. rudenį Panevėžio rajone, Dembavoje, buvo nužudyta nepilnametė - mergina buvo pagrobta ir uždaryta į automobilio bagažinę, ir nors bandė išsikviesti pagalbą numeriu 112, tarnyboms nepavyko nustatyti jos buvimo vietos. Ji vėliau buvo sudeginta gyva.

Pavasarį Alytaus rajone per gaisrą žuvo motina ir trys vaikai, moteris skambino pagalbos numeriu, tačiau nesugebėjo pasakyti savo adreso, o BPC teisinosi, kad nesuveikė vietos nustatymas.