Trečiadienį, šiai informacijai pasiekus žiniasklaidą, buvęs Vilniaus meras tikino, jog jokio smurto, nei prieš vaiką, nei prieš žmoną, jis nenaudojęs. Tos pačios dienos vakare A. Zuokienė savo „Facebook“ profilyje pasidalino keistu įrašu, kuriame minima mergina, esą, 1990-aisiais pastojusi nuo A. Zuoko arba Andriaus Mamontovo.

„Prisiminimai apie vasario mėn. savaitgalius.
Viena mergina netikėtai pastojo ir nežinojo, kas vaiko tėtis, A.Zuokas ar A.Mamontovas", - savo feisbuko sienoje rašo A. Zuokienė.

Agnės Zuokienės įrašas socialiniame tinkle

Trečiadienį žiniasklaidą pasiekė žinia, kad su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto. Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba papasakojo apie vizitą Zuokų namuose.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis Delfi trečiadienio vakarą pasakė, kad pradėtas bendravimas su šeima.

„Pasirodo, buvo pranešimas, yra pradėtas bendravimas su šeima, išklausoma vaiko nuomonė. Yra bendraujama su abiem tėvais, kol kas sprendimų nėra, bet yra pradėta procedūra“, – pasakojo jis.

A. Malinovskis sakė, kad tarnyba stengsis padėti šeimai.

„Mes gavę pranešimą pradedame procedūrą, kuri vadinasi „nuomonių išklausymas“, ir tada jau sprendimas vienoks ar kitoks būna. Šiuo atveju kadangi galimai smurto nebuvo, gal jis buvo labiau galimas psichologinis, tokie teiginiai yra, tai mes stengsimės kuo labiau padėti šeimai spręsti kylančias problemas“, – kalbėjo A. Malinovskis.

Atstovas pridūrė, kad tarnybai yra svarbiausia „vaiko nuomonė“.

„Pirminis išklausymas vaiko nuomonės būna atvykus pagal iškvietimą. Pirminis pokalbis vyksta iš karto, o po to, jei reikia daugiau, kalbamasi su juo vaikui patogioje aplinkoje“, – tikino A. Malinovskis.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai negalėjo pasakyti, ar specialistai šioje šeimoje lankėsi pirmą kartą.

„Neturiu šitos informacijos“, – sakė jis.

Paklausus, ar vienas iš tėvų atvykus specialistams buvo neblaivus, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai sakė, kad tai turėtų patikslinti policijos pareigūnai.

Delfi primena, kad su A. Zuokiene trečiadienį susisiekti nepavyko. O A. Zuokas tvirtino, kad jokio smurto nebuvo. Skaudžiausia jam dėl to, kad nepilnametė dukra dalyvavo šioje situacijoje. Politikas teigė, kad jo buvusi žmona antradienį net keletą kartų kreipėsi į policiją.

„Gaila, kad Agnė taip bando spręsti santuokos nutraukimo ginčą“, – Delfi sakė politikas.

Kaip rašo BNS Sostinės policija nurodė 16.46 val. gavusi pranešimą Zuokų adresu, kad prieš moterį ir vaikus smurtauja vyras.

„Pareigūnai nuvyko, priimtas pareiškimas, surinkta medžiaga tikslinimui, ji perduota Vilniaus miesto 3–iajam policijos komisariatui, kuris viską ir išsiaiškins. Pranešimas buvo dėl smurto artimoje aplinkoje“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja.

Kaip BNS teigė A. Zuokienės advokatas Kęstutis Švirinas, politikė jį informavo, kad antradienio pavakarę nebuvo įleista į šeimos butą Užupyje, taip pat – kad jai nebuvo leista pasimatyti su nepilnamete dukra.

„Aš pats nebuvau, negaliu atsakyti, (ar buvo naudojamas smurtas – BNS)“, – teigė advokatas.

27–erius metus santuokoje gyvenę Zuokai apie tai, kad jų šeima subyrėjo, patvirtino praėjusių metų birželį, nors gandai apie griūvančią santuoką sklandė jau kurį laiką.

Įsisiūbavus skandalingajai dėžių istorijai, A. Zuokas Delfi eteryje prisipažino, kad apie norą skirtis A. Zuokienė jam pranešė prieš dvejus metus, jo 50–ojo jubiliejaus rytą.