Montažai ir kitokie pokštai „Facebook“ pasipylė po to, kai M. Adomėnas bei Vilniaus meras Artūras Zuokas ryte kartu gurkšnojo kavą ir padarė bendrą pareiškimą dėl sostinės gelbėjimo nuo bankroto. Tiesa, juoku neapsiribota – dėl kandidato į Vilniaus merus besiriejantys konservatoriai socialiniame tinkle viešai riejosi tarpusavyje. Na, o galutinis rezultatas konservatoriui nebejuokingas: kava su meru privedė prie M. Adomėno pasitraukimo iš kovos dėl Vilniaus vairo.

Laikymasis už rankų, „bankroto koalicija“ ir „kavos iššūkis“ R. Juknevičienei

M. Adomėnas po kavos su meru pareiškė, kad miesto finansai turi būti išbraukti iš rinkimų kampanijos, o politikams derėtų vieningomis pastangomis gelbėti Vilnių. Toks solidarumas su A. Zuoku neprasprūdo pro interneto „trolių“ akis.

Vienas „Facebook“ vartotojas į socialinį tinklą paleido didelio populiarumo sulaukusį montažą, kuriame perdirbta DELFI nuotrauka iš dviejų politikų susitikimo – priešingose stalo pusėse sėdėję A. Zuokas su M. Adomėnu „suartinti“ ir laiko vienas kito rankas.

Šmaikščiomis replikomis taip pat garsėjantis Vytautas Viesulas į apyvartą paleido dar vieną vaizdelį, netikėtas konservatoriaus ir Vilniaus mero paliaubas pakrikštydamas „bankroto koalicija“.

Prie „trolių“ prisidėjo ir pats A. Zuokas. Po to, kai konservatorių rinkimų štabo vadovė, Seimo narė Rasa Juknevičienė viešai išpeikė M. Adomėno rytinę kavą su meru, sostinės galva kavos pakvietė ne ką kitą, o pačią konservatorę.

„Nustebino Rasos Juknevičienės reakcija į šios dienos ryto susitikimą su p. M. Adomėnu. Neabejoju, kad rinkėjams (jei taip galima matuoti susitikimus) visada labiau priimtinas bendravimas, o ne konfliktai. Norėčiau gerb. Rasą pakviesti pokalbiui prie kavos puodelio ir aptarti miesto reikalus. Tikiuosi, sutiks“, - savo „Facebook“ puslapyje „Meras Zuokas“ paskelbė A. Zuokas.

Vilniaus meras kvietimą pakartojo ir asmeniškai – R. Juknevičienės „Facebook“ paskyroje. Konservatorė A. Zuoko kvietimo kategoriškai atsisakė, pareikšdama, kad „Geriausias sprendimas miestui - miestas be Zuoko“.

Seimo narės „sienoje“ – konservatorių tarpusavio rietenos

Juokai juokais, o R. Juknevičienei juoktis nesinori. Seimo narė ketvirtadienį „Facebook“ paskelbė smerkianti M. Adomėno rytinę kavą su A. Zuoku ir retoriškai klausė, kiek prie šio susitkimo prisidėjo su Vilniaus meru metų metus siejamas koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) veidas Andrius Janukonis.

„Manau, kad M. Adomėnas sudalyvavo A. Zuoko viešųjų ryšių akcijoje. Tai yra apgailėtina, nes reikia gelbėti ne Zuoką, o bankrutuojantį Vilnių nuo Zuoko. Neturiu atsakymo, kokį vaidmenį, vertinant konkrečia išraiška, šiame spektaklyje suvaidino Janukonis“, - rašė konservatorių rinkimų štabo vadovė.

Politikės „sienoje“ čia pat užvirė žodžių mūšis. A. Zuoko bendražygis Petras Nausėda R. Juknevičienei perdavė mero kvietimą išgerti kavos, tačiau jo pareiškimai nublanko prieš pačių konservatorių tarpusavio rietenas.

Dalis partiečių protino R. Juknevičienę, kad M. Adomėnas viešai iš anksto skelbė apie susitikimą su A. Zuoku, o partijos skalbinių nederėtų skalbti viešumoje. „Kada nors reikia išskalbt, nes kai neskalbti, tai nemalonu visiems aplinkui“, - replikavo rinkimų štabo vadovė.

Žodžių mūšyje – ir M. Adomėnas, ir jo žmona

Į diskusiją įsijungė ir pats M. Adomėnas. „Nelabai supratau, kur čia didysis nusikaltimas. Išklausyti, kokia apgailėtina Vilniaus finansinė padėtis, iš miesto mero? Ar bus nustatyta, su kuo galima, su kuo negalima susitikinėti partijos nariams?“ - klausė partietės nemalonę užsitraukęs konservatorius.

R. Juknevičienė atsikirto, esą M. Adomėnas nedirba konservatorių komandoje. „Esu savivaldybių rinkimų štabo vadovė, todėl nesupratau ir nesuprasiu tokių komandos narių, kurie dalyvauja kitų štabų suorganizuotose akcijose“, - rėžė parlamentarė.

Netrukus konservatorė dar pridėjo – esą M. Adomėno veiksmai kelia rimtą klausimą dėl jo galimybių siekti Vilniaus mero posto kitąmet vyksiančiuose rinkimuose. „Patikslinu, jei kam neaišku. Nueiti ir pasikalbėti, kaip skelbė fcb abu veikėjai, yra viena. Tačiau susitarti dirbti su Zuoku be savivaldybėje oponuojančios frakcijos, be Vilniaus sueigos žinios - visai kas kita. Niekas nebūtų stebėjęsis, jei M. Adomėnas būtų drąsiai pareiškęs, kad Zuokas, turi pasitraukti. Tačiau kuris dabar turi pasitraukti, klausimas lieka atviras“, - pareiškė ji.

Atsirado ir daugiau veikėjų – aistras malšinti mėgino M. Adomėno žmona Viktorija Adomėnienė. Jos pareiškimas, esą diskusijose dėl konservatorių kandidato „emocijų neturėtų būti“ iššaukė... emocingą R. Juknevičienės reakciją. „Apie emocijas. Žmogus be emocijų paprastai yra cinikas. Taip ir politikoje“, - partiečio žmonai atsikirto konservatorė.

Konservatorių tarpusavio peštynės „Facebook“ pritraukė nemažai smalsuolių ir šmaikštuolių. Atsirado ir siūlančių konservatoriams tiesiog paremti liberalo Remigijaus Šimašiaus kandidatūrą ir nesivarginti kovoje dėl Vilniaus mero posto.

M. Adomėnas penktadienį pareiškė pasitraukiantis iš lenktynių dėl mero kėdės. Panašu, kad ketvirtadienį A. Zuoko kabinete konservatorius išgėrė brangiausią kavos puodelį savo karjeroje.