Liberalų sąjūdis privalo versti naują puslapį ir tapti pačia skaidriausia partija Lietuvoje. Kad išsklaidytume teisėsaugos pateiktus įtarimus dėl partijos veikimo MG Baltic koncerno naudai per buvusį LRLS pirmininką Eligijų Masiulį, kitą trečiadienį siūlysiu partijos valdybai atlikti partijos finansinį ir veiklos auditą. Esu pasiruošęs kraštutinėms priemonėms, kad įrodytume, jog Liberalų sąjūdis – skaidri partija.

Galiu sėsti prie melo detektoriaus ir atsakyti į du paprastus: 1. Ar esi gavęs kyšį už politinę veiklą? 2. Ar esi gavęs nelegalios finansinės paramos iš MG Baltic koncerno ar kitos benroves? Jei reikės, kviesiu visus liberalus prisidėti prie šios akcijos ir įrodyti Lietuvai, kad esame sąžininga partija. Mums reikia pradėti nuo pradžių. Tai lengva nebus, bet tikiu, kad galime. Prašau visų palaikymo!“, – tokią žinutę šeštadienio rytą jis paviešino savo feisbuko paskyroje.

DELFI primena, kad dar penktadienį žurnalistams J. Laucius sakė, kad tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų vertės suma. Jis nepatvirtino, ar rasti pinigai buvo grynieji.

„Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta didelė pinigų suma. Jos šaltinis yra R.Kurlianskis,“ – prasitarė jis.

Šias detales Generalinės prokuratūros prokuroras atskleidė po to, kai teismas nusprendė R. Kurlianskį suimti 20 dienų.

„Gerbiamas Kurlianskis yra kaltinamas sunkiu nusikaltimu, korupcinio pobūdžio nusikaltimu, už juos numatyta ilgalaikė, didelė laisvės atėmimo bausmė. (..) Gerbiamam Kurlianskiui yra pateikti įtarimai dėl didelės vertės prekybos poveikiu, stambaus masto papirkimo. Įtariame kalbama apie 106 tūkstančių eurų vertės sumą, sumos perdavimą vienam iš Lietuvos politikų, vienam iš parlamentinės partijos narių“, – sakė J.Laucius.

R. Kurlianskis buvo sulaikytas ketvirtadienį. Prokuroras prašė jį suimti trims mėnesiams. R. Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

E. Masiulis ketvirtadienį pranešė pasitraukiantis iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų. Jį laikinai pakeitė europarlamentaras Antanas Guoga.