Į šį prezidentės pasisakymą panoro atsakyti valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.


Išskirtiniame interviu DELFI į klausimą apie kalbas dėl to, kad vykstantis NGSK tyrimas yra naudingiausias būtent prezidentūrai, D. Grybauskaitė atsakė:

„Tai galiu iš to, ką sakiau, pasakyti, kad labiausiai bus naudinga įtariamųjų gynybai ir dabartiniams valdantiesiems, nes galima dešimties metų senumo informaciją volioti įvairiais atspalviais ir būdais, tad manyčiau, kad šie du interesantai labiausiai ir laimi“, - sakė ji.

Anot jos, iš tiesų visa ši informacija, kuri dabar pasirodo viešoje erdvėje ir kurios pagrindu vyksta tyrimas, yra panaudota teisėsaugos institucijų daryti tikriems teisiniams tyrimams, ikiteisminiuose tyrimuose, kad bylos pasiektų teismą.

„Vėl kartoju, kad tai yra politinis procesas, kuris jokių teisinių pasekmių neturės, o naudingas pagrinde valdantiesiems, kurie norėjo pademonstruoti, kokie visi yra blogi, o jie geri. Ir Jūs visiškai teisus sakydamas, kad kalbame apie praeitį – viskas, apie praeitį, ta informacija panaudota teisėsaugos rankomis ir byloms. Bet apie dabartinę situaciją, kai matome verslą, dalyvaujantį tiesiogiai politikoje dabar Seime, kai matome žemgrobystės elementus, žemių koncentraciją, tiesioginį susiliejimą dabar „Agroverslo“ su politika, šitas dabar yra visiškai ignoruojama. Mes matome selektyvų tyrimą. Ir tai turime visi suprasti“, - išskirtiniame interviu DELFI sakė D. Grybauskaitė.

Visą D. Grybauskaitės interviu galite pamatyti ir perskaityti čia.