Oficiali LVŽS partijos paskyra persidalijo D. Gaižausko pasidalintu vaizdo įrašu iš Seimo posėdžių salės, kuriame ir užfiksuotas minėtas epizodas.

Po šiuo įrašu suskubo pasireikšti oficiali valdančiosios daugumos narės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos paskyra feisbuke.

„Jūs čia rimtai dalinatės vaizdo įrašu, kuriame Dainius Gaižauskas nemandagiai, kaip tardytojas bendrauja su premjere? Jums čia atrodo dalykas, kuriuo reikėtų didžiuotis ir rodyti kaip politinės kultūros pavyzdį? Taigi, Ingrida į vienus vartus sudorojo Gaižauską savo labai racionaliais ir seniai žinomais (!) argumentais“, – rašė oficiali TS–LKD paskyra socialiniame tinkle.

LVŽS ir TS-LKD kivirčas feisbuke.

„Nesu mergaitė pagal iškvietimą“

Antradienio rytą valstiečių atstovui Kęstučiui Mažeikai paprašius iš Seimo posėdžio darbotvarkės išbraukti visus klausimus, kurie yra pateikimo stadijoje, ministrė pirmininkė I. Šimonytė stebėjosi, jog jei tai bus padaryta, karantiną įvedus, jeigu to prireiktų, nebūtų galima sumokėti už darbuotojų prastovas.

Į šį pasisakymą ir sureagavo LVŽS atstovas D. Gaižauskas.

„Išgirdau labai svarbius argumentus, kodėl teikiami pateikimai šiandien dienos pratęstoje sesijoje. Premjerė pasakė, kad greičiausiai yra ruošiamasi karantinui. Žmonės nuolat klausia, ar tikrai bus karantinas. Premjerė atsistojo ir tai pakartojo. Tai tada reikia informuoti visuomenę, arba jūs pasiprašykite šiandien dienos pasisakymams laiko ir pristatykite, ką jūs planuojate“, – ministrę pirmininkę I. Šimonytę ragino valstietis D. Gaižauskas.

„Nemosikuokit, aš į jus kreipiuosi, premjere, žiūrėkite į mane. Prisikalbėjau, dabar į jūs taip ir kreipsiuosi. Jeigu jūs nesiruošiate karantinui, ko gero, jis yra antrinis variantas, jei nepavyks nepaprastosios padėties įvesti, ir mero tiesioginių rinkimų nebus. Teisingai? Tai paaiškinkite, stokite į tribūną, nes esate vykdomosios valdžios atstovė. Tai prašom atsiskaitykit Seimui. Ačiū“, – jau pakėlęs balsą Vyriausybės vadovę pasisakyti ragino opozicijos atstovas D. Gaižauskas.

Premjerė I. Šimonytė į Seimo tribūną stojo ir savo pasisakymą pradėjo itin griežtai: „nesu mergaitė pagal iškvietimą“.

„Gerbiamas kolega. Aš esu vykdomosios valdžios atstovė, bet nesu mergaitė pagal iškvietimą. Tai tą norėčiau užtvirtinti“, – sakė I. Šimonytė, šiuos jos žodžius posėdžių salėje lydėjo plojimai.

„Toliau. Nepaprastosios padėties tęsti, kaip žinia, Vyriausybė nesiūlo. Man yra dar klausimų dėl Vyriausybės? Karantinas bus paskelbtas, jeigu reanimacijų užimtumas artės link tos ribos, už kurios mes galėsime teikti tik ekstrinę pagalbą. Šitas skaičius yra paskelbtas rudenį. Tai yra 240 reanimacijos lovų, šiuo metu užimta 90 lovų“, – Seimo narius informavo ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Premjerė teigė, jog negali pažadėti, jog minėta riba nebus pasiekta per artimiausia mėnesį.

„Ir dėti savo galvos jums nukirsti, nors jūs tai turbūt profesionaliai galėtumėte padaryti, kad tai neatsitiks per artimiausią mėnesį, negaliu. Todėl turiu būti apsirūpinusi tais įrankiais, kurių gali reikėtų Vyriausybei, jei tektų šį sprendimą priimti“, – teigė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)