„Kadangi pasirodė informacija apie sienos sustiprinimą, nebuvo netgi bandymų pravežti kontrabandą. Realiai jokių pažeidimų nebuvo, matyt, kad ta informacija suveikė“, - BNS sakė D. A. Barakauskas.

Pasak jo, sustiprintos kontrolės priemonės yra taikoms Lietuvos pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi ir Lietuvos-Baltarusijos pasienio ruože.

„Sustiprintos priemonės galioja iki pirmadienio. Tolimesni sprendimai priklausys nuo situacijos. Iš tikrųjų viskas yra labai ramu ir saugu“, - teigė D.A.Barakauskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius šeštadienį pranešė, kad Lietuva, reaguojant į incidentą Estijoje, penktadienį sustiprino savo sienų apsaugą. Premjeras taip pat nurodė, kad jis nėra gavęs informacijos, jog panašios provokacijos gali būti surengtos ir Lietuvoje.

Estijos vidaus saugumo policija pranešė, kad iš Rusijos atvykę nenustatyti asmenys penktadienį apie 9 val. ryto Estijos teritorijoje ties Luhamos pasienio punktu pagrobė jos pareigūną. Ši pareigūnas, ėjęs savo tarnybines pareigas, susijusias su nusikaltimų per sieną prevencija, buvo suimtas grasinant ginklu, naudojant fizinę jėgą.

Prieš šį pagrobimą buvo nustatytas operatyvinio radijo ryšio trukdymas bei mesta dūminė granata iš Rusijos teritorijos pusės. Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas šeštadienį pranešė, kad pagrobtas vidaus saugumo policijos bendradarbis išvežtas į Maskvą ir Estija mėgina su juo susisiekti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)