Skaudi avarija įvyko popietę, maždaug 16 val. Kaip skelbia portalas „Independent.ie“, maždaug 40 metų moters vairuojamas automobilis kliudė dviratininkę.

Nukentėjusi paauglė buvo kritinės būklės, ji malūnsparniu išgabenta į ligoninę. Tyrimą atliekantys pareigūnai ieško liudininkų, mačiusių įvykį, nes kol kas tiksliai neaišku, kaip nutiko nelaimė.

Prieš porą dienų nukentėjusios mergaitės artimieji socialiniuose tinkluose paskelbė pagalbos prašymą.

„Mūsų šeimai nutiko didžiulė nelaimė, nieko nesu jūsų nei vieno prašiusi, bet dabar – maldauju padėti.

Mano dukterėčią, važiuojančią iš mokyklos dviračiu, partrenkė automobilis. Kaip viskas įvyko – nėra žinoma. Mergaitę atvykę tėvai rado ant dviračių tako (sesuo sugebėjo šioje baisioje situacijoje susiimti ir paskambinti tėčiui).

Kodėl vairuotoja nepamatė vaiko – nežinoma. Vyksta policijos tyrimas. Smūgis buvo toks, kad mergaitė, kritinėje būklėje, prarasdama sąmonę, visa sulaužyta ir sumaitota, sraigtasparniu buvo nuskraidinta į Korko ligoninę“, – skelbiama feisbuko įraše.

Artimieji prašo prisidėti prie nukentėjusios lietuvės gydymo, aukoti galima per „Gofund“ platformą arba pervedant tiesiai į banko sąskaitą.

„Šiandien Dievas Adrytės pasigailėjo antrą kartą gyvemime, daktarai sugebėjo išsaugoti jai gyvybę, galvos traumos – didelės, tačiau kognityviniai centrai, bei stuburo smegenys nėra pažeisti. Ji vaikščios. Neramina pooperacinė infekcija, bet tikime daktarais, jog viskas kontroliuojama. Adrijai lūžo abu žandikauliai, raktikaulis, delno dydžio plėštinė žaizda šlaunyje, žiojinčios žaizdos smakro srityje, daugybiniai lūžiai ir nubrozdinimai, plyšusios keliose vietose lūpos, plaučiuose – įtrūkimai, kurie neleido operuoti nedelsiant. Stabilizavus per naktį padėti ir suradus būdų narkozei ir įsitikinus, kad vaikas tikrai prabus, ryte atvažiavo gydytojų komanda iš Dublino. Operavo 8 gydytojai“, – skelbiama įraše.

Aukoti šiai šeimai prašoma pervedant paramą Juliui Šipailai į „Luminor“ banką LT384010051005435786, per „PayPal“ lidija.sipailiene@gmail.com arba nuoroda https://gofund.me/b2bbdf59

„Sesės šeima planuoja grįžti gyventi į Lietuvą, per artimiausius kelerius metus, kad mažiukai pradėtų lankyti lietuvišką mokyklą, o vyresnės mergaitės – baigtų airišką ir pasirinktų studijas, kur nuspręs pačios. Adrijos svajonė buvo veisti žirgus Lietuvoje, prie Širvintos upės kranto... Padėkite prašau šeimai nesužlugti šioje baisioje tragedijoje. Padėkite, maldauju, kas kiek galite! Pasak medikų: laukia sudėtingas odontologinis gydymas, reikalingi psichologai abiems mergaitėms, po patirto šoko, bus ir toliau reikalingi plastikos chirurgai, reikės sumokėti už visas reabilitacijas Lietuvoje. Mes vieni – daug negalime, bet su jūsų visų pagalba, tikiu, jog padėsime vaikui atgauti pilnavertį gyvenimą“, – rašoma feisbuke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)