Tyrimo duomenys rodo, kad VšĮ „Socialiniai paramos projektai“ 2017-2018 metais keturis kartus gavo lėšų iš valstybės ir savivaldybės biudžeto bei fondų. R. Sutkuvienei taikytinos minėtojo įstatymo nuostatos, kadangi ji yra viešosios įstaigos vadovė ir jos funkcijos susijusios su administravimo įgaliojimais, o jos vadovaujamos viešosios įstaigos veikla iš dalies finansuojama Vilniaus miesto savivaldybės ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Pažymėtina, kad įstatymo nuostatos nedetalizuoja, kokio dydžio ir trukmės turi būti viešosios įstaigos finansavimas iš valstybės ar savivaldybės biudžeto ar fondo, kad joje dirbantis ir administravimo įgaliojimus turintis asmuo įgytų valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens statusą.

Pagal VPIDVTĮ, valstybinėje tarnyboje dirbančiais asmenimis taip pat laikytini administravimo įgaliojimus turintys asmenys, dirbantys iš Lietuvos valstybės ar savivaldybių biudžetų ir fondų lėšų gaunančiose viešosiose įstaigose. Valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims, be kita ko, galioja pareiga teikti privačių interesų deklaracijas.

Privačių interesų deklaravimas nėra turto ar pajamų deklaravimas - tai yra atskiras procesas, kurį reglamentuoja specialus įstatymas.