Portale DELFI antradienį pasirodžiusiame žurnalisto Tomo Janonio straipsnyje rašoma apie rekreacinėje parko teritorijoje iškilusį gyvenamųjų namų kvartalą su statiniais Gulbino ežero pakrantės juostoje, taip pat apie aptvertą dalį miško.

Tekste kalbinti miško priežiūros specialistai kelia klausimus dėl Valstybinės miškų tarnybos sprendimų.

„Valstybės saugomos teritorijos yra visų piliečių turtas. Priežiūros institucijos privalo tinkamai atlikti savo pareigas ir visuomenei paaiškinti savo sprendimus.

Būtina užtikrinti, kad visos statybos, ypač tokiose jautriose teritorijoje, vyktų skaidriai, laikantis galiojančių teisės aktų, o pastatų paskirtis atitiktų gautus leidimus. Valstybinių institucijų darbuotojai ir vadovai privalo jausti atsakomybę dėl savo sprendimų“, - teigė Ministras pirmininkas.

DELFI duomenimis, Verkių regioniniame parke buvusioje vaikų poilsio stovykloje vietoje poilsio paskirties pastatų iškilo privatūs namai.

Antradienį aplinkos viceministras Martynas Norbutas pavedė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamentui pradėti tyrimą, kad būtų išsiaiškintos visos straipsnyje išdėstytos aplinkybės ir pateikti faktai.