„Visada malonu, kai Lazdijų rajonas minimas geru žodžiu ir, be abejo, liūdna kuomet dėmesio centru tampame dėl galimų pažeidimų ar neatsakingų interpretacijų vykdant teisės aktuose ar atitinkamose rekomendacijose išdėstytas nuostatas“, – feisbuke rašo A. Miškinienė.

„Finaliniams vertinimams dar anksti, laukiu išsamios informacijos, galbūt teisės aktuose buvo viena kita spraga/nekonkretumas ir formaliai bus pagrįstas veikusios treniruoklių salės teisėtumas. Galbūt, bet ne tai svarbiausia, esmė tame, kad VšĮ „Lazdijų sporto centras“ pasirodo veikė treniruoklių salė, kuri kaip ir visos kitos Lietuvoje esančios privačiam verslui ar savivaldybių įstaigoms priklausančios treniruoklių salės, esant karantino laikotarpiu nustatytiems draudimams, veikti negalėjo“, – sako merė.

Įtariama, kad Lazdijų rajono savivaldybei priklausančios viešosios įstaigos „Lazdijų sporto centras“ patalpose jau trejetą savaičių – nuo kovo 22-os dienos – vyko treniruočių salės veikla, nors tai iki šiol draudžiama dėl karantino reikalavimų.

Spėjama, kad prisidengiant švietimo įstaigos veikla, čia už Europos Sąjungos ir vietos savivaldybės lėšas įrengtose patalpose faktiškai vyko pogrindinio privataus sporto klubo veikla – į treniruoklių salę sportuoti rinkdavosi buvusį Lazdijų sporto klubą „Sakalas“ lankę lazdijiečiai.

Tarp slapta karantino metu besitreniravusiųjų – ir vietos konservatorių partijos lyderis, Lazdijų rajono vicemeras Audrius Klėjus. Jis yra ir minėto klubo vienas iš steigėjų bei jo tarybos narys.

„Dabar galime iki nukritimo įrodinėti kaip vadinosi treniruoklių salėje vykdyta veikla – „neformalus suaugusiųjų švietimas uždarose erdvėse“ ar „kūno rengyba“, ar tai tebuvo elementari treniruoklių salė, kurioje visi norintys esančius treniruoklius naudojo pagal paskirtį. Galime pykti ir iki užkimimo aiškinti, kad viskas pas mus gerai, <…> bet negerai, mielieji, treniruoklių salė veikė, žmonės užsikrėtė COVID-19, ne vienas ir šiuo metu dar yra saviizoliacijoje ir su nerimu laukia susirgs ar ne“, – feisbuke rašo A. Miškinienė.

Ji pabrėžia, kad COVID-19 situacija rajone blogėja, o toks neatsakingas elgesys kelia grėsmę visiems gyventojams.

„Situacija Lazdijų rajone vertinant sergamumą COVID-19 sparčiai blogėja, šiandien nustatyti dar 9 nauji atvejai (iš viso serga 41), saviizoliacijoje yra 362 rajono gyventojai. Ūpo vakcinuotis tiems kam reikia nėra, o tų kurie nori vakcinuoti neturime leidimo. Jei taip ir toliau su pandemija kovosime ilgai, nuostolingai ir tikrai skaudžiai.

Esant tokioms aplinkybėms turime visi aiškiai suprasti, kad toks neatsakingas elgesys ar pageidautinų išimčių ieškojimas kelia didžiulę grėsmę mums visiems. Savivaldybėje ir jos įstaigose dirbantys turime būti pavyzdys kitiems“, – teigia Lazdijų rajono merė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)