Laišką pasirašęs Česlovas Kasperavičius VRK narį išvadino „snargliumi“, ragino pabusti bei grasino, kad gaus į snukį ir niekam negalės pasiskųsti.

Pats R. Stabingis teigia tai vertinantis kaip spaudimo priemonę.

„Aš tai vertinu kaip spaudimą man, kaip Vyriausiosios rinkimų komisijos nariui. Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymas numato, kad jeigu toks spaudimas yra, tai narys privalo pranešto Seimui ir paviešinti per žiniasklaidos priemones. Tai net jau ne spaudimas, o atviras grasinimas. Čia turbūt siekia susidoroti“, - DELFI sakė R. Stabingis.

Č. Kasperavičiaus laiškas R. Stabingiui prasideda klausimu, ar pačiam suverenui galioja Konstitucija. Teigiama, esą tokį klausimą R. Stabingis uždavė trečiadienį referendumo dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams organizatoriams ir dalyviams. Rašybos ir skyrybos klaidų kupiname laiške komisijos narys vadinamas vaiku ir snargliumi.

„Tu ką nori prigauti? Išvis ar tu supranti kas yra ta Konstitucija? Nori, vaikeli, aš tau tuojau pasakysiu kas yra LR Konstitucija. Dabar klausyk ir atsimink visam laikui“, - rašoma laiške.

R. Stabingiui aiškinama, kad Konstitucija yra aukščiausias Lietuvos valstybės įstatymas, kad tauta ir piliečiai sudaro valstybę, tad valstybė, anot rašančiojo, ir yra suverenas. Toliau Č. Kasperavičius teigia, kad valstybės tarnautojai, teisininkai ir valdininkai yra Lietuvos valstybės tarnai, todėl privalo vykdyti visa, ką nurodo tauta.

„Taigi tu klausi, ar mūsų įstatymas priklauso mums? Tai atsakau. Taip, tas įstatymas priklauso mums. Kodėl tu, vaike, tokį klausimą užduodi? Tu ką, nori kontroliuoti arba valdyti Lietuvos Respublikos valstybę. Tai kas tu toks? Kas tau suteikė tokias galias? Gal sapnuose pasijautei sultonu iš tolimosios praeities? Juk tu mano esi tarnas. Aš tave samdau ir moku tau algą, kad tu, snargliau, tarnautum man. Tu gi užsimanei mane valdyti. Aš tau ne avinų banda, kad tu mane valdytum. Sovietinė valdžia tik valdė savo tautą. Pabusk. Sovietų Sąjunga jau suiro. Tu manęs nevaldysi, nes gausi į snukį ir niekam negalėsi pasiskųsti“, - rašoma laiške.

Kaip žinoma, trečiadienį VRK svarstė, ar užverti kelią referendumui dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams, mat Konstitucinis Teismas paskelbė, kad Lietuvoje negali būti daromos Europos Sąjungos narystės įsipareigojimus paneigiančios Konstitucijos pataisos, jeigu tauta referendumu nėra pritarusi išstojimui iš šios organizacijos.

Tai reiškia, kad, remiantis Konstitucinio Teismo nutarimu, referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams negali būti rengiamas atskirai nuo referendumo dėl išstojimo iš Europos Sąjungos.

Tačiau VRK trečiadienį komisijos pirmininko Zenono Vaigausko balso persvara atmetė siūlymą užkirsti kelią referendumui, todėl pasirengimo darbai bus tęsiami.

Netaisytas Č. Kasperavičiaus laiško tekstas:

Ar pačiam suverenui galioja Konstitucija.

Štai tokį klausimą tu uždavei referendumo organizatoriams ir dalyviams.Tu ką nori prigauti. Iš vis ar tu supranti kas yra tą Konstitucija. Nori vaikeli aš tau tuojau pasakysiu kas yra LR Konstitucija. Dabar klausyk ir atsimink visam laikui.

LR Konstitucija yra aukščiausias Lietuvos Valstybės įstatymas. Lietuvos valstybė yra LR teritorija Tauta ir piliečiai. Taigi Tauta ir piliečiai ir yra Valstybė, kadangi viena teritorija be suvereno (Tautos ir piliečių) egzistuoti negali. Valstybė ir yra suverenas. Suverenas yra LR Konstitucijos arba Tautos įstatymas, kurį privalote vykdyti jus Lietuvos Valstybės tarnai.

Kitaip sakant LR Konstitucija yra mūsų įstatymas surašytas jums- Valstybės tarnautojams , teisininkams,valdininkams. Taigi tu klausi ar mūsų įstatymas priklauso mums. Tai atsakau. Taip- tas įstatymas priklauso mums. Kodėl tu vaike tokį klausimą užduodi. Tu ką nori kontroliuoti arba valdyti LR Valstybę. Tai kas tu toks. Kas tau suteikė tokias galias. Gal sapnuose pasijautei sultonu iš tolimosios praeities. Juk tu mano esi tarnas.

Aš tave samdau ir moku tau algą, kad tu snargli tarnautum man. Tu gi užsimanei mane valdyti. Aš tau ne avinų banda kad tu mane valdytum. Sovietinė valdžia tik valdė savo Tauta. Pabusk. Sovietų Sąjunga jau suiro. Tu manęs nevaldysi, nes gausi į snukį ir niekam negalėsi pasiskusti.

Pagarbiai:
Tavo darbdavys
Česlovas Kasperavičius