Traukinių eismas vyksta abiem keliais, jie kursuoja pagal grafiką. Likviduojant vėlai ketvirtadienį įvykusio incidento padarinius ir atkuriant eismą, gausios specialistų pajėgos dirbo maždaug parą, teigiama pranešime.

Naujausią informaciją apie traukinių eismą galima rasti keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ puslapyje www.ltglink.lt bei mobiliojoje programėlėje.

Ketvirtadienio vakarą atkarpoje Vievis–Žasliai krovininis traukinys susidūrė su specialiąja technika, skirta geležinkelio remonto darbams.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo, bet per avariją buvo pažeistas vieno kelio kontaktinis tinklas ir kito kelio gabaritas, todėl kuriam laikui buvo visiškai sustabdytas traukinių eismas minėtais maršrutais.

Vienu keliu eismas buvo atkurtas penktadienio vidurdienį, o antru – šeštadienio naktį.

Atšauktų traukinių keleivių pervežimas buvo organizuojamas autobusais. „Lietuvos geležinkelių“ duomenimis, tokia galimybe pasinaudojo apie 1,2 tūkst. žmonių.

Keleiviams, kurie šios galimybės atsisakė, už nepanaudotus traukinio bilietus bus grąžinami pinigai, teigia įmonė.

„Lietuvos geležinkeliai“ pradėjo tyrimą, kurio metu bus patikslintos įvykio aplinkybės bei nustatytos jo priežastys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją