„Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis sakė LNK žinioms, kad tiesiog įvyko avarija: „kiek aš žinau, įvyko gedimas ir užtat buvo fiksuota (tarša, DELFI). Kiek aš žinau, gedimas buvo vienkartinis, kurį perjungė į „Klaipėdos vandenis“, tad šiuo metu jau niekas nevyksta. Bandoma, sakykim, ištaisyti tuos gedimus“.

Įmonei šis tyrimas kirto itin stipriai: sustabdyta prekyba akcijomis, gresia dešimtis milijonų siekiantys ieškiniai, o padaryta žala gamtai nepataisoma.

„Šiąnakt buvo nustatyta, kad nevalytos nuotekos keliauja į Kuršių marias. Įmonėje buvo atlikta krata. Dar turime nemažai darbo. Įmonės veikla yra stabdoma, duotas nurodymas stabdyti nuotekų valymą, kiek žinome, ji turi galimybę jungtis prie „Klaipėdos vandenų“. Padaryta didelė žala gamtai, bauda gali siekti iki 5 milijonų eurų. Įmonės vadovo pozicija tokia, kad jis nieko nežinojo“, – sako tyrimui vadovaujanti prokurorė Gina Skersinskytė.

„Tarša skaičiuojama jau net ne tonomis, o šimtais tūkstančių tonų. Kokia žala padaryta, kol kas tiksliai sunku pasakyti, bet manome, kad gamtai padaryta žala gali siekti ir dešimtis milijonų eurų. Tebuvo išvaloma apie 10 procentų nuotekų, visa kita keliavo į Kuršių marias“, – sako Juozas Sykas, Klaipėdos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas.