Delfi vėlų ketvirtadienio vakarą pasiekė anoniminis laiškas, kad vienas KTU gimnazijos mokytojas dėl seksualinio priekabiavimo nušalintas.

Šio mokytojo duomenys redakcijai yra žinomi, tačiau siekiant nepažeisti nekaltumo prezumpcijos, neviešinami.

KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras Delfi patvirtino, kad mokytojas išties nušalintas ir šiuo metu atliekamas vidinis tyrimas.

Paklaustas, kodėl iškart taip rimtai iškart reaguojama į anoniminius kaltinimus, pašnekovas nuo bet kokių kitų komentarų susilaikė.

Susisiekus su minimu mokytoju, jis taip sakė nieko nekomentuosiantis iki tyrimo pabaigos.

Delfi gautame laiške dėstoma, kad šiandien turėtų vykti vieno galbūt nukentėjusio asmens apklausa. Kiti žmonės raginami taip pat prabilti ir konfidencialiai paliudyti tyrimą vykdančiai komisijai, o vėliau informaciją perduoti teisėsaugai.

„Toks įdomesnis atvejis, jis pasikvietė dvi jo mokines į kavinę. Po to ten tik atvykus šovė tokį: aš žinau, kodėl jūs name pasikvietėt (nors jis pats kvietė). Jūs norite pakalbėti apie seksą“, – tokie atvejai aprašomi laiške.

„Tada jis pradėjo kalbėti, kad joms prasidėjo kitimai, pasakojo apie savo patirtis, kaip jis žaidė su savo žirgeliu, pasakojo praeitį moksleivių patirties, prašė jų išsipasakoti“, – rašoma toliau.

Priduriama, kad moksleivius jis esą kvietė į pamokas asmeniškai į jo namus.

Delfi kreipėsi į policiją su klausimu, ar jie yra gavę skundą dėl mokytojo veiksmų. Kai gausime atsakymą, publikaciją papildysime pareigūnų atsakymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)