Generalinė prokuratūra primena, kad 2011 m. spalio 10 d. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras šį ikiteisminį tyrimą buvo nutraukęs, konstatavus, kad ikiteisminio tyrimo metu nenustatyta, jog R. Boreika padarė veiką, turinčią nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Sprendimas panaikinti prokuroro nutarimą, kuriuo ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, priimtas gavus Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus prašymą, informuoja Generalinė prokuratūra.

Išnagrinėjus premjero Andraius Kubiliaus skundą, nustatyta, kad ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas neatlikus visų galimų proceso veiksmų.

Atnaujinus ikiteisminį tyrimą, ikiteisminio tyrimo terminas pratęstas trims mėnesiams.

Įtarimų dėl buvusio Finansinių tyrimų tarnybos vadovo Romualdo Boreikos turto kilo paaiškėjus, kad jo deklaracijų duomenys įslaptinti. Nors paprastai įslaptinami tik FNTT operatyvinių darbuotojų duomenys. Įtarimų premjero sudarytos darbo grupės specialistams sukėlė ir R. Boreikos šeimos parduotos patalpos Kaune.

Jas įsigijusi šeima po trejų metų pardavė septynis kartus brangiau. Komisijos nariai tikino įžvelgiantys tam tikrų fiktyvių sandorių, sudarytų siekiant legalizuoti pajamas. Komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, mat nustatė, kad R. Boreika nepateikė privačių interesų deklaracijų už 2004 ir 2005 metus bei turto ir pajamų deklaracijų už 2003 ir 2008 metus. Kaip tik šiais metais patalpos Kaune ir buvo parduotos.

"Buvo atliktas tyrimas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje išvadą gavome. Su ja susipažinus pagrindo pareikšti kokius nors įtarimus Boreikai nematome", - tyrimo nutraukimą anksčiau komentavo prokuroras Saulius Verseckas.