Tačiau partijos lyderis tikina tokio žingsnio neprovokavęs.

„Netikėtas šis sprendimas negalėjo būti – bet kokiu atveju yra matomos kalbos, intencijos, veiksmai. Be abejo, aš būčiau neteisingai suprastas, jei sakyčiau, kad netikėta. Toks žingsnis, matyt, turėjo anksčiau ar vėliau būti“, – Eltai sakė Europarlamente dirbantis R. Paksas.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas pripažino, kad pastaruoju metu jį stebino A. Mazuronio veiksmai, tačiau tikino nespaudęs buvusio kolegos trauktis iš „tvarkiečių“ rato.

„Pastaruoju metu stebino bendravimo stiliumi, bet aš pripratęs, ne pirmą dieną esu politikoje. Toks bendravimo stilius ne diskutuojant su partiečiais, o su spauda ir panašiai, šiek tiek stebino, bet aš niekam nesu daręs spaudimo išeiti iš partijos – taip pat ir A. Mazuroniui“, – tikino R. Paksas.

Jis jaunam politikui linkėjo „nepasimesti gyvenime ir atrasti save politikoje ar kitokioje veikloje“.

„Išėjo taip, kaip išėjo – nei tai ypatingai netikėta, nei ypatingai laukta. Jis pats pasirenka savo kelią, jam, kaip ganėtinai jaunam žmogui, noriu palinkėti eiti tuo keliu tolyn ir padaryti jį teisingą“, – kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

Vertindamas spėjimus, kad sūnaus pėdomis gali pasekti ir jo tėvas Valentinas Mazuronis, pastaruoju metu kartu atvirai oponavęs „tvarkiečių“ politikai, R. Paksas pabrėžė politiko teisę apsispręsti.

„Kiekvienas žmogus man yra brangus, bet dar kartą kartoju – kiekvienas pasirenka savo kelią. Nenoriu leistis į gilesnes diskusijas ar sąmokslo teorijas, bet jei matai, kad negali įtikinti žmonių elgtis vienaip ar kitaip, tai yra vienas iš kelių. Partijoje yra 17 tūkst. žmonių, kurie dirba, stengiasi ir tiki mūsų idėjomis“, – sakė R. Paksas.

A. Mazuronis apie traukimąsi iš Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, tuo pačiu ir iš partijos, pranešė pirmadienio rytą, primena ELTA. A. Mazuronis teigė šioje partijoje pasigedęs laisvo dialogo, konstruktyvių diskusijų ir naujo požiūrio į valstybės, kaip vakarietiškos ir modernios šalies, ateitį.

Tuo metu jo tėvas V. Mazuronis kol kas iš partijos nesitraukia ir teigia svarstantis visas galimybes.