Seimo narių Mišri grupė ketvirtadienį savo vadovu išrinko Bronislovą Matelį, pavaduotojos poste ir toliau lieka Aušra Maldeikienė.

L. Balsys iš Mišrios grupės vadovų pasitraukė, kai A. Maldeikienė pranešė atsistatydinusi iš mišrios Seimo narių grupės seniūno pavaduotojos, nes šios grupės vadovas, anot jos, pusmetį beveik nesilankė Seime ir neatliko frakcijos seniūno funkcijų, pavyzdžiui, derinant plenarinių posėdžių darbotvarkes seniūnų sueigoje. Ji taip pat iškėlė abejones dėl L. Balsio blaivumo.

„Tai niekuo nepagrįsta ataka prieš mane, galbūt Aušra Maldeikienė labai nori tapti Mišrios grupės vadove, tai aš atsistatydinau iš Mišrios grupės vadovų, ir tegu ponia A. Maldeikienė reiškiasi“, – žurnalistams Seime į kaltinimus atsakė L. Balsys.

L. Balsys aiškino parlamente nebuvęs, kol turėjo nedarbingumo pažymėjimą, o kolegų įtarimus dėl alkoholio vartojimo aiškino vaistų poveikiu.

„Nebuvau aš niekaip išgėręs, aš tiesiog geriu tam tikrus vaistus, nes turiu stuburo išvaržą, esu pasitempęs kojos sausgysles, nes turbūt truputėlį persisportavau. Tie vaistai yra raminantys ir skausmą mažinantys, ir galbūt sukelia tam tikrą mieguistumą“, – sakė L. Balsys.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako pats neturintis pagrindo manyti, kad kaltinimai L. Balsiui pagrįsti, nors tokias kalbas parlamente girdėjęs.

„Aš galiu sakyti, kad girdėjau, bet pats asmeniškai nesu nei užuodęs, nei matęs geriant“, – žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, jog antradienį vykusiame seniūnų susitikime užuodęs nuo kolegos sklindantį alkoholio kvapą.

„Jei jūs klausiat konkrečiai apie Liną Balstį, tą dieną nuo jo kvapas sklido. Anksčiau su tuo nesusidūriau“, – sakė R. Karbauskis.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.