„STT pareigūnas turėtų teikti tiktai informaciją ir atsakyti už informacijos tikslumą, o ne daryti išvadas tose srityse, kurios nepriklauso STT kompetencijai. STT gali pateikti išvadas vertindama korupcijos atvejus, o ne kalbant apie įmonių patikimumą ar ne patikimumą“, - trečiadienį žurnalistams kalbėjo P.Malakauskas.

DELFI primena, privačios įmonės „Vandens pramogų centras“, dalyvavusios įmonės „Kauno keliai“ privatizavimo konkurse, atstovai tvirtina, kad STT pareigūnų apie juos pateikta pažyma užkirto sėkmę.

Kauno miesto savivaldybės Privatizavimo komisija, gavusi iš STT pažymą, atsisakė aukciono laimėtoju pripažinti „Vandens pramogų centrą“, pasiūliusį už "Kauno kelių" akcijas 22,556 mln. Lt. Geriausią pasiūlymą pateikusi bendrovė buvo pripažinta nepatikima ir pašalinta iš konkurso.

Tačiau P.Malakauskas nesutinka, kad tokią konkurso baigtį nulėmė STT pareigūno skandalinga pažyma. Nes, pasak jo, pareigūnas rinkdamas informaciją, nenusižengė procedūroms, informaciją pateikė tikslią. Už išvadas ir priimtą sprendimą išlieka atsakinga pati konkursą organizavusi Kauno miesto savivaldybės Privatizavimo komisija.

P.Malakauskas taip pat atmeta įtarimus, kad pareigūnas nepalankią pažymą apie „Vandens pramogų centrą“ pateikė gavęs kyšį.

„Jeigu tokia informacija atsirastų, tai tuomet ir spręstumėm“, - kalbėjo P.Malakauskas, sakydamas, kad nežino, ar bus skirta bausmė savo įgaliojimus viršijusiam pareigūnui.