„Kaip tik šiandien aptarsime, pristatysiu situaciją, kokia ji yra kitose šalyse, Lietuvoje. Šiandien dienai kol kas kad eičiau ir sakyčiau, kad mes pristatysime griežtinamąsias priemones negaliu, bet visaip gali būti. Kaip ir visame pasaulyje – 2–3 savaitės to piko, kuris yra ganėtinai greitais padidėjimas ir turėjimas didelių skaičių. Kadangi kalėdinis periodas, tai neabejotinai geriausiai veikia vakcinacija.

Tai turime galimybę ir šią savaitę kalbėsime apie dar ankstesnį revakcinavimą, bei sąmoningumas – atstumai, kaukės, atsisakyti tam tikrų renginių. Nes ir ta pati Vokietija sako, kad liks be karantino, Kalėdos bus. Tai mes žiūrėsime pagal situaciją. Galime tik tiek pasakyti, kad lyginant penktadienį ir šiandien dieną, tai atvejų skaičius auga“, – sakė viceministrė.

Delfi primena, jog vis daugiau šalių kalėdiniam periodui dėl itin sparčiai plintančios koronaviruso omikron atmainos įveda griežtesnius ribojimus.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys praėjusią savaitę užsiminė, jog šią savaitę Vyriausybė galėtų apsispręsti dėl privalomo tam tikrų sričių darbuotojų vakcinavimo.

Anot viceministrės A. Bilotienės–Motiejūnienės, viskas priklausys nuo teikiamų pastabų.

„Apie tai jau buvo diskutuota kuris laikas, tikriausiai rudens pradžioje. Tos pačios išlieka grupės projekte – asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotoja, socialinių paslaugų darbuotojai ir švietimo darbuotojai. Ar bus šią savaitę svarstoma, priklausys ir nuo to, kad penktadienį jis buvo viešai patalpintas į sistemą pastabų teikimui.

Tai žiūrėsime pagal situaciją, kokios bus pastabos – ar bus galimybė pritaikyti pastabas, ar atsižvelgti, ar bus reikalinga diskusija. Visa tai parodys šiandiena ir rytojus, kai bus teikiamos pastabos. O tada žiūrėsime“, – pirmadienį žiniasklaidai kalbėjo sveikatos apsaugos viceministrė.

Ji teigė, jog tikėtina, kad privalomas vakcinavimas tam tikroms grupėms galėtų įsigalioti nuo vasario mėnesio.

„Bet priklausomai nuo pastabų būtų galima pasižiūrėti, ar mes spėtume, kad įsigaliojus tikrai žmonės turėtų galimybę turėti imunitetą. Tai viskas priklausys nuo pastabų pateikimo ir projekto svarstymo“, – sakė A. Bilotienė–Motiejūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)