Tai išsiaiškinti kviečiama atsakant į 10 klausimų. Nuo rimtų – „Ko, Tavo manymu, trūksta Vilniuje?“ ar „Vienas dalykas, į kurį gyvenime reikia žiūrėti rimtai?“, iki smagių ir net galinčių sutrikdyti. Pavyzdžiui, „Ką darytum, jei Tave apdergtų balandis?“ ar „Kokią super galią norėtum turėti?“

Testą siūlome atlikti čia.

Ketvirtadienį testą atliko ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Jis pripažino išsiaiškinęs, kad yra viena mėgstamiausių savo skulptūrų – Cemachas Šabadas.

Kiti testą atlikę asmenys pripažino išsiaiškinę, kad jei būtų skulptūra – būtų Gedimino, Barboros Radvilaitės ar Undinės.

Prasideda nauja iniciatyva

Kalbančių Vilniaus skulptūrų idėją pristatęs Modernaus meno centras skelbia, kad būtent šiandien, ketvirtadienį, prasideda ši kelias meno sritis ir šiuolaikines technologijas jungianti iniciatyva.

Penkiolika Vilniaus senamiesčio skulptūrų kvies asmeniškam pokalbiui telefonu, taip tarsi nužengdamos nuo savo pjedestalų, nutrindamos laiko ir statuso sukurtas ribas. Tiesioginio skambučio metu klausytojai galės pažinti skulptūrose įamžintas asmenybes ar personažus, drauge – kultūrinį, istorinį ir architektūrinį Vilniaus paveldą.

„Paradoksalu, tačiau skulptūros labai dažnai yra mažiausiai pastebima ir pažįstama viešosios architektūros dalis. Prakalbindami skulptūras gauname galimybę geriau pažinti miesto istoriją, papasakoti ją kitiems“, – sako šios Modernaus meno centro iniciatyvos koordinatorė Milda
Ivanauskienė.

Penkiolika Vilniaus kalbančių skulptūrų atstovauja skirtingiems miesto istorijos etapams, įvairioms kultūrinėms ir etninėms grupėms, tautybėms, todėl jų pasakojimas gali tapti vadovu po Vilniaus paslaptis. Tekstus skulptūroms kūrė ryškiausi šios dienos Lietuvos rašytojai, o balsus suteikė žinomi aktoriai, dainininkai, visuomenės veikėjai. Netikėtos autoriaus-skulptūros-įgarsintojo kombinacijos lėmė, kad visos penkiolika skulptūrų įgavo ryškius, tik joms būdingus charakterius.

Birželio 18 d., 12 val. iniciatyvos startą L. Stuokos-Gucevičiaus skvere paskelbs miesto meras R. Šimašius, o pirmoji galimybė pabendrauti su skulptūromis telefonu bus per Kultūros naktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)