Šis iššūkis šiuo metu labai populiarus Didžiojoje Britanijoje, tačiau po truputi populiarėja ir visame pasaulyje bei Lietuvoje. Šiuo metu prie „Facebook“ grupės „Charlie Charlie“ prisijungė 49 tūkst. žmonių, dar daugiau įrašų šia tema galima rasti pagal paantraštę #charliecharliechallenge .

Idėja susižavėję asmenys lapą popieriaus suskirsto į keturias dalis ir įstrižai du kartus įrašo „Yes“ („Taip“ – liet.) arba („No“ – liet.). Tuomet vieną ant kito uždeda du pieštukus, juos sukryžiuoja ir esą išsikviečia demoną Čarlį.

Viso to tikslas – sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus. Tikima, kad demonas į klausimus atsakinėja judindamas viršutinį pieštuką – pakreipdamas jį link teisingo atsakymo.

Šios akcijos ištakos greičiausiai siekia Meksiką, šiame krašte ir populiaru kviesti seną dvasią Čarlį.

Perspėjame, kad kai kurie vaizdai gali šokiruoti.





Gali stipriai pablogėti sveikata

Jonavos Šv. Apaštalo Jokūbo parapijos klebonas Audrius Mikitiukas DELFI patikino, kad dvasinis pasaulis tikrai yra – kaip egzistuoja angelai, taip ir demonai.

„Jei to nori, žmogus gali kreiptis į šėtoną, jis tam turi laisvą valią, nors pavojus ir yra labai didelis. Dažniausiai po to žmogus pradeda blogai jaustis, jam pasireiškia simptomai, būdinti sergantiems psichinėmis ligomis, baimė, nerimas, kyla minčių apie savižudybę. Reikia žinoti, kad kartais gali būti labai sunku tai išsigydyti, ne visada yra paprasta atsigręžti į dievą. Ir ne dėlto, kad nusisuka jis, dažniausiai nusisuka pats žmogus“, – pastebėjo klebonas.

Jis patikino, kad už tokias klaidas negalima atleisti net ir vaikams ar paaugliams. Klebonui nesuprantama, kodėl paaugliai sąmoningai nesikreipia į dievą, o verčiau renkasi šėtoną.

Kodėl paaugliai masiškai nekalba maldų, o kviečiasi šėtoną?

„Gal dėl to, kad tai yra gundymas, kvietimas bendradarbiauti. Nes niekada nepamatysi to, kad, pavyzdžiui, ateina mokytoja ir randa klasėje užsidariusį būrelį vaikų, kurie paslapčia kalba rožančių, bet kažkodėl į šėtoną kreiptis tai jau jie patys pirmi, o tada gelbėk. Į šėtoną kreiptis jie turi proto, o dievą – trūksta“, – piktinosi jis.

A. Mikitiukas pripažino kartais sulaukiantis skambučių, kuomet jo pagalbos prašo spiritizmo seansus atlikę asmenys.

„Aišku, kunigai lekia, gelbėja, kuo gali, padeda, visų dangaus šventųjų pagalbos prašo, bet pirma pats žmogus turi atsigręžti atgal į dievą, nuoširdžiai atsiprašyti. Pagrindinė dievo savybė yra gailestingumas. Jei pagrindinė jo turima savybė būtų teisingumas, mes visi būtume verti mirties, šio vakaro nesulauktume. Bet kadangi dievas yra gailestingas, tai ir tie vaikai turės galimybę atsiversti“, – susigundžiusius iššūkiu guodė jis.

Neišvaryta dvasia persekioja visą gyvenimą

DELFI primena, kad vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas DELFI anksčiau yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

„Tiesiogiai žmogaus mintys nėra veikiamos, bet veikiama jausminė sfera. Demono veikimas yra angeliškas – angelai minčių neveikia, bet sugeba sukurti tokią jausminę aplinką, kad žmogui pačiam į galvą ateina pavojingų minčių, gali kilti pyktis, įniršis, žmogus blogai jaustis, būti apimtas destrukcijos“, – komentavo kun. A. Valkauskas.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Teiraujamės Jūsų – ar esate girdėję apie panašius reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt pats manėte, kad susidūrėte su neva antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, kad šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“