Vaizdo įrašą socialiniame tinkle paviešino įraše mušamo berniuko tėvas. Jis teigia, kad tokie dalykai gimnazijoje esą vyksta kone kasdien, nors direktorė teigia, kad nesupranta tėvo motyvų – muštynės buvo kilusios prieš pusmetį, situacija buvo išspręsta taikiai, o berniukas auga su mama, be tėvo.

Direktorė taip pat pridūrė, kad įraše mušamo berniuko šeima žinoma ir vaiko teisių apsaugos tarnybai. Šeimoje nustatytas pirmas grėsmės lygis. Direktorės teigimu, įrašas neatspindi tikrosios situacijos ir įraše nukentėjusį berniuką vadina didesniu smurtautoju.

„Visa situacija gimnazijai yra žinoma. Svarstėme ir šeimas, ir vaikus. Buvo ir Vaiko gerovės komisija, ir seniūnijos darbuotojai buvo atvažiavę, ir mokyklos specialistai. Visa tai žinoma ir buvo užkirstas kelias tam smurtui, – kalbėjo direktorė ir pridūrė, kad viskas būtų buvę nurimę be policijos įsikišimo, tačiau vėliau kivirčas kilo tarp berniukų šeimų. – Smurtautojo šeimą pradėjo reketuoti kita šeima, to nukentėjusiojo. Tada šeima kreipėsi į policiją, buvo užvesta baudžiamoji byla.“

Direktorės G. Kubilienės teigimu, byla buvo nutraukta bendru sutarimu. „Buvo pokalbis ir nutraukė tą bylą“, – teigė direktorė.

Po smurto protrūkio veiksmų buvo imtasi ir gimnazijoje. „Nukentėjusiam berniukui rekomendavome lankytis pas psichologą, bet jis nesilankė. Tai sudėtingas vaikas“, – apie berniuką, kurio tėvas po pusmečio paviešino muštynių įrašą, kalbėjo direktorė.

Abu vaikai iki šiol mokosi toje pačioje gimnazijoje. Direktorės teigimu, daugiau jokių konfliktų tarp jų nebuvo kilę. „Nežinau, kodėl tėtis paviešino šitą įrašą. Tas berniukas net negyvena su tėčiu. Jis gyvena su mama. Dabar tai šeimai paskirta minimali priežiūra. Net nežinau, kodėl paviešino“, – kalbėjo direktorė. Jos minima „minimali priežiūra“ – pirmas grėsmės lygis. Kai jis nustatomas, šeima yra stebima, jai suteikiama pagalba, jei tokios reikia, tačiau vaikai ir toliau gali augti šeimoje.

Direktorė G. Kubilienė teigė, kad nors įraše matoma, kaip nukenčia vienas berniukas, tačiau situacija buvo kiek kitokia. „Tas berniukas, kuris smurtavo, pasirodo, gynė. Aišku, mes muštynių netoleruojame ir neleidžiame, stengiamės tam užkirsti kelią, bet, kiek aš suprantu iš jų visų pasakojimų, buvo nuskriaustas mažesnis berniukas, penktokas. Jam spyrė į pilvą ir vyresnysis paklausė, kas yra“, – situaciją apibūdino direktorė. Jos teigimu, įraše matyti dviejų berniukų muštynės, tačiau tas, kuris įraše matomas kaip nukentėjęs, prieš tai sumušė penktoką, o tada jo stojo ginti kitas vaikas, kuris įraše matomas kaip smurtautojas.

Direktorės teigimu, tokių atvejų gimnazijoje kyla labai retai. „Turime tikrai didelių problemų su nukentėjusiu berniuku ir jo šeima. Jis didesnis smurtautojas nei matyti įraše“, – teigė direktorė.

G. Kubilienė pasakojo, kad gimnazijoje didelis dėmesys skiriamas vaikų auklėjimui, kad nekiltų nei smurto, nei patyčių. Jos teigimu, apie tai kalbama ir su vaikais, ir su tėvais.

Smurto protrūkio įrašas buvo paviešintas praėjus pusmečiui. Direktorė teigė, kad toliau stebės įraše užfiksuotus mokinius, kad nekiltų dar vienas protrūkis. „Stebime tą šeimą. Visas šeimas, kuriose yra konfliktinių vaikų. Stebėsime ir reaguosime. Stebėsime abu berniukus, kad vėl nekiltų kažkas tarp jų. Tas vaikas gal net nežino, kad jo tėvas paviešino tą įrašą, nes jis net negyvena su tėčiu“, – teigė direktorė.