Ukraina išpildė visas sąlygas pradėti derybas dėl narystės LIFE programoje, todėl šiandien Ukrainos ekologijos ir gamtos išteklių ministrui Ruslanui Striletsui pasiūliau kuo skubiau pradėti šį procesą. Dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir karo poveikio klimatui bei aplinkai ši partnerystė tapo dar svarbesnė ir mes esame pasirengę padėti Ukrainai prisijungti prie LIFE programos“, – teigia V. Sinkevičius.

Programa LIFE yra ES aplinkos ir klimato politikos finansavimo priemonė, veikianti nuo 1992 m. Pagal ją bendrai finansuota daugiau kaip 5 500 projektų, o finansavimo vertė siekia 5,4 mlrd. eurų.

Prisijungdama prie programos LIFE Ukraina galės gauti finansavimą, padėsiantį likviduoti Rusijos invazijos sukeltas pasekmes aplinkai: taršą, ekosistemų nuniokojimą ir kitus ilgalaikius padarinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją