Vilniaus vicemeras V. Benkunskas antradienio rytą Delfi sakė, kad pirminė ekspertų ekspertizė parodė, kad gyvenamasis namas Gabijos gatvėje Vilniuje yra saugus.

„Galutinės ekspertizės pasirašytos neturime, bet preliminari ekspertizė sako, kad namas yra saugus ir gyventojai gali sugrįžti į savo butus. Tie defektai matomi vizualiai, jie nėra kažkokie esminiai, ar keliantys pavojų namo konstrukcijai, dėl ko kiltų pavojus namui sugriūti. Tokia yra pirminė išvada, bet dabar ekspertai dar kartą apžiūri visą namą. Ir tikimės, kad iki pietų ši ekspertizė bus pasirašyta“, – Delfi sakė V. Benkunskas.

Jis teigė, kad jei ekspertų išvada nesikeis, gyventojai galės į namus grįžti dar šiandien.

Geriau palaukti truputį ilgiau, negu kentėti tragedijos pasekmes

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis antradienio rytą žadėjo, kad viešbučiuose apgyvendinti žmonės galės juose likti, kiek reikės, nors jis tikisi, kad situacija bus išspręsta kuo greičiau.

„Mūsų vertinimu, užtektų statybos eksperto, kuris pasakys, ar namas saugus, ar tie įtrūkimai, kurie matėsi vakar žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, ar jie kelia tokią grėsmę, kad pastatas nebetinkamas naudoti. Jeigu ne, manau, gyventojai galės grįžti, jeigu taip, tai, na, reikės pirmiausia pastatą sutvarkyti. Tai gali tada viskas užsitęsti“, – LRT radijui sakė P. Poderskis.

„Tas scenarijus paaiškės, manau, artimiausiu metu, gal dar net šiandien, nes pirmas ekspertas lankysis tenai. Bet, žinoma, pati situacija tokia neraminanti ir geriau jau palaukti truputį ilgiau, negu paskui kentėti kažkokios tragedijos pasekmes“, – pridūrė jis.

Pasak administracijos vadovo, savivaldybė turi sutartis su viešbučiais dėl gyventojų saviizoliacijos pandemijos metu, tačiau šis poreikis dabar nėra toks didelis.

„Jie tikrai galės ten būti tiek, kiek reikės, bent jau tol, kol išsiaiškinsime tolesnius veiksmus ir tolesnę situaciją. Tikėsimės, kad tai neužtruks per daug ilgai, nes, vėlgi, tai ir kainuoja mokesčių mokėtojų pinigus ir, galų gale, patiems gyventojams nėra patogu“, – kalbėjo P. Poderskis.

Šiuo metu namas Gabijos gatvėje yra tuščias, jį saugo policija.

„Dabar tiksliai bandome suskaičiuoti, tiesą sakant, tuos gyventojus, kurie ten turėjo gyventi. Apie keliasdešimt patalpinome į viešbučius (...) Pačiame name nieko neliko, jį dabar saugo policija, ten esanti parduotuvė taip pat neveikia“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pirmadienio vakarą teigė BNS, kad gatvėje, skilus daugiabučio sienai, iš pastato evakuoti gyventojai. Buvo gautas pranešimas dėl Gabijos g. 30 laiptinėje ir kai kuriuose butuose atsivėrusių plyšių.

Kaip BNS informavo vietoje esantis sostinės vicemeras Valdas Benkunskas, preliminariais duomenimis, iš daugiabučio evakuota apie 100 žmonių. P. Poderskis vėliau pirmadienį BNS sakė, kad name iš viso yra 72 butai, iš jų evakuota „maždaug nuo 100 iki 200 gyventojų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)