„Pagal tik ką patvirtintus duomenis turime du pirmuosius COVID-19 atvejus mūsų rajone. Gavus informaciją iš Visuomenės sveikatos centro specialistų apie nustatytų atvejų turėtus galimus kontaktus, pateiksime informaciją nedelsiant“, - feisbuke rašė V. Gailius.

Meras pažadėjo, kad apie visas rizikas informuos kaip ir iki šiol, bet tik turint tikslią ir kompetentingų asmenų patvirtintą informaciją.

„Negalime vadovautis gandais ir spelionėmis. Patikinu, kad darome ir darysime viską galimo tolimesnio viruso plitimo ir pasekmių stabdymui.

Neabejoju, kad jį jau stabdo laiku priimti griežti sprendimai: įvestas karantino rėžimas, nuotolinis darbas, atšaukti renginiai ir, be abejo, mūsų pačių elgsena“, - rašė V. Gailius, dėkodamas pilietiškiems joniškiečiams.

Meras pažymėjo, kad pilietinė garbė remiasi prielaida, kad mes besąlygiškai gerbiame kiekvieno teises ir niekada nesielgsime kitų atžvilgiu neatsakingai.

„Laikykimės visų specialistų nurodymų! Ir būkime vieningi, nes vienas žmogus gali mažiau, nei susitelkusi bendruomenė. Tik drauge esame stiprūs ir galime daugiau“, - rašė V. Gailius.

Išaugo sergančiųjų skaičius

Koronavirusu sergančių asmenų skaičius Lietuvoje dar išaugo. Apie tai pirmadienį informavo premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Giedrius Surplys.

„Dabartiniais duomenimis Lietuvoje 154 patvirtinus atvejus“, - pirmadienį Vyriausybėje sakė premjero patarėjas Giedrius Surplys.

„Per vakar dieną buvo ištirta 278 mėginiai, iš viso Lietuvoje ištirta 2361. Eina informacija, kad pradeda aktyviai veikti mobilūs patikros punktai“, – Vyriausybėje sakė premjero patarėjas.

G. Surplys teigė, kad šiandien vakare, 16 valandą, bus rengiama dar viena spaudos konferencija, kurioje Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius praneš, kaip šiemet bus laikomi abitūros egzaminai.

Premjero patarėjas sakė, kad kol kas nėra aišku, kokiai trukmei bus pratęsiamas karantinas.

„Dėl karantino termino dar kartą galiu pakartoti, kad sprendimo dar nėra, reikia palaukti trečiadienio“, – sakė G. Surplys.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad sekmadienio vakarą kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“ iš Belgijos parskraidino 5 tūkst. reagentų, skirtų koronaviruso tyrimams, jie bus paskirstyti laboratorijoms.

Pasak ministerijos, iš viso užsakyta beveik 200 tūkst. reagentų, dalis jų, kaip tikimasi, turėtų pasiekti Lietuvą artimiausiu metu.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šį vakarą, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar 14 naujų koronaviruso infekcijos (COVID–19) atvejų. Iš viso Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 143 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 686 naujojo koronaviruso atvejai, vienintelė mirtis užfiksuota praėjusį penktadienį Lietuvoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 154 atvejai, ištirti 2361 žmonės, mirė 1 žmogus.

Latvija: patvirtinta 180 atvejų, ištirti 6144 žmonės.

Estija: patvirtinti 352 atvejai, ištirti 3724 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)