Limunizu į į prezidentūrą atvežtus garbingus svečius pasitiko garbės sargyba bei orkestro atliekamas Lietuvos himnas. Tai pirmasis Monako vadovo vizitas mūsų šalyje. Lietuva diplomatinius santykius su šia valstybe užmezgė tik praėjusių metų balandį.„Džiaugiuosi, galėdama pirmą kartą pasveikinti Monako Princą Lietuvoje. Esame partneriai Europoje. Mus sieja tos pačios vertybės ir susiduriame su panašiais iššūkiais. Būdami solidarūs mes efektyviau spręsime Lietuvos ir Monako žmoniems svarbius klausimus Europoje bei tarptautinėje erdvėje", - prezidentūros pranešime spaudai cituojama D. Grybauskaitė.

Susitikime aptarti dvišaliai ryšiai, Lietuvos pasirengimas pirmininkauti ES 2013 m., ES ir Monako santykiai, padėtis euro zonoje.

Pasak Prezidentės, krizė euro zonoje tampa rimtu išbandymu visai Europai. Jos daromą poveikį patiria ir Lietuva, ir Monakas, todėl 2013 m. antroje pusėje Europos Sąjungai pirmininkausianti Lietuva aktyviai rems finansinės drausmės politiką ir kitus svarbius Bendrijos sprendimus finansiniam stabilumui bei ekonominiam augimui užtikrinti.

Susitikime kalbėta ir apie bendradarbiavimą energetinio saugumo, energijos efektyvumo, branduolinės saugos bei aplinkosaugos srityse. Šalies vadovė pabrėžė būtinybę tarptautinius branduolinės saugos standartus taikyti visoms atominėms elektrinėms, taip pat ir planuojamoms statyti Lietuvos kaimynystėje.

Prezidentė taip pat pabrėžė, jog Baltijos jūra yra viena labiausiai užterštų jūrų pasaulyje ir jos ekologinės pusiausvyros atstatymui yra reikalingos visų aplink ją esančių šalių pastangos bei tarptautinės bendruomenės dėmesys. Princas Albertas II yra aktyvus aplinkosaugininkas ir savo veikloje ypatingą dėmesį skiria ekologijos problemoms.

Vizito Prezidentūroje metu Lietuvos ir Monako valstybių vadovai taip pat apsikeitė valstybiniais apdovanojimais.