Už tai, kad išankstiniuose Seimo rinkimuose balsuotų už Viktoro Uspaskicho įkurtą Darbo partiją ir Darbo partijos kandidatę Lijaną Jagintavičienę bei Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Kęstą Komskį, rinkėjams buvo siūloma po 15 litų.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad rinkėjams pasinaudoti įstatyme numatyta teise sutrukdė Darbo partijos nariai Nijolė Žikienė ir Algimantas Vidutis. Juos anksčiau Šilutės apylinkės teismas buvo išteisinęs.

Apeliacine tvarka prokuratūros skundą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad A. Vidutis ir N. Žikienė, veikdami bendrininkų grupe, papirkdami trukdė Lietuvos piliečiams pasinaudoti rinkimų teise.

Pasak teismo, 2012-ųjų spalio 10-ąją keturi rinkėjai sutiko už piniginį atlygį – 15 Lt – balsuoti už kaltinamųjų nurodytus kandidatus. Žmones A. Vidutis per du kartus nuvežė į Šilutės rajono savivaldybę.

Perduoti rinkėjams pinigų A. Vidutis nesuspėjo – kai jis N. Žikienės nepilnamečio sūnaus paprašė nueiti iškeisti 200 Lt kupiūrą, jį sulaikė policijos pareigūnai.

Už tai, kad trukdė pasinaudoti rinkimų teise, teismas A. Vidučiui skyrė 30 MGL (1 127 Eur) baudą. Tuo metu niekur nedirbančiai N. Žikienei teisėjai skyrė švelnesnę bausmę – jai skirta 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant ją būti namuose nuo 23 iki 6 val.

Nors baudžiamojon atsakomybėn patraukti „darbiečiai“ neigė kaltę, tačiau, pasak teismo, ikiteisminio tyrimo metu N. Žikienė buvo prisipažinusi, kad būtent A. Vidutis jai pasiūlė surasti žmonių, kurie galėtų balsuoti už Darbo partiją.